Surprinde Galaxia prin obiectivul tau!

Workshop de Astrofotografie
Workshop de Astrofotografie

Ai apreciat mereu valoarea un apus superb sau al unui cer innorat in fotografiile tale, dar te-ai intrebat cate alte secrete mai are cerul sa iti dezvaluie prin lentilele unui obiectiv?  Descopera astrofotografia intr-un worskop dedicat pe 17 septembrie.

Nebuloase, galaxii, stele, Luna, universul …

Privim catre cer in serile senine, admiram stelele si Luna, admiram si ne intrebam: exista viata in alta galaxie? Ei bine, rapsunsul nu l-am aflat inca dar, ar fi absurd sa ne gandim ca suntem singuri in acest univers imens, nu-i asa?

Fascinatia pentru univers dateaza inca din antichitate. Ne dorim sa patrundem universul dincolo de puterea ochiului uman si pe masura ce tehnlogia ne permite acest lucru, devenim tot mai fascinati de ceea ce descoperim.

Catalin Paduraru este fizican si fotograf de profesie si din pasiune pentru astronomie si fotografie, reuseste sa aduca universul mai aproape de noi. Catalin este fotograful care a reusit sa surprinda in spatiu navetele americane cuplate la Statia Spatiala Internationala  in timp ce treceau prin fata Soarelui.

Manfrotto Romania va invita la workshop-ul de astrofotografie organizat de fotograful Catalin Paduraru, specializat in fotografie astronomica. Workoshop-ul  va avea loc sambata, 17 septembrie si va cuprinde doua parti:

–          Partea teoretica incepand cu 15.00 si va tine pana la ora 19.00. Acesta va curpinde o scurta introducere in astronomie, tehnici de astrofotografie, echipamentul necesar si tehnici de postprocesare;

–          Partea practica: deplasare la marginea Bucurestiului intr-o zona necontaminata de lumina orasului, pentru fotografiere. Fiecare participant va avea oportunitatea de a utiliza echipament special pentru a realiza fotografii astronomice.

Participantii trebuie sa aiba la ei aparat foto DSLR, obiective foto, telecomanda cu fir si trepied.
Pentru a veni in sprijinul participantilor care nu detin un trepied foto rigid, Manfrotto Romania pune la dispozitia acestora trepiede Manfrotto pentru utilizarea pe timpul workshop-ului.

De asemenea, data fiind perioada de desfasurare, sunt recomandate o geaca groasa, pantaloni lungi, caciula, incaltaminte de toamna si ceva de baut/mancat in functie de preferinte.  Cei care au masina sunt rugati sa vina cu ea, daca este posibil si sa anunte disponibilitatea de a ajuta la transportul celorlati participanti catre locul de desfasurare a partii practice.

Partea teoretica se va tine la sediul AchieveGlobal, Str. BUCUR, Nr. 2, Sector 4, Bucureşti. Harta locatiile poate fi descarcata urmand link-ul: http://www.achieveglobal.ro/images/map.html

Taxa de inscriere este de 100 Lei si se achita organizatorului in aceeasi zi in care are loc workshop-ul.

Locurile sunt limitate si de aceea, participarea se va face pe baza de inscriere. Inscrierile  se  fac  la : catalin.paduraru@gmail.com

Mai multe detalii despre Catalin Paduraru puteti gasi la: http://manfrottoromania.ro/2011/09/catalin-paduraru-si-astrofotografia/

Organizator : Serpens Nox / Catalin Paduraru (www.astrosnake.com)

Parteneri: Manfrotto Romania www.manfrottoromania.ro si  Achieve Global http://achieveglobal.ro/
 

Lasă un răspuns