Intre 1-7 Mai 2013, perioada ce include si Pastele Orthodox, fotografii Liviu Dumitru si Bogdan Budoiu va invita la un atelier (workshop) deosebit la Muntele Athos (patrimoniu UNESCO), cel mai vechi centru monahal din Europa.

Schitul Prodromu - foto Bogdan Budoiu
Schitul Prodromu – foto Bogdan Budoiu

Liviu Dumitru, despre acest workshop:

Pana acum am calatorit in peste 15 tari din Europa , cunosc multe locuri frumoase iar pentru acest workshop am ales Muntele Athos pentru ca este o locatie primitoare , necostisitoare si foarte darnica pentru fotografi fie ei incepatori sau avansati. Aici fiecare isi gaseste locul si cadrul potrivit si desigur pot fi abordate o varietate mare de genuri fotografice. Locul il cunosc bine atat eu cat si Bogdan pentru ca frumusetea si misterul locurilor ne-au readus aici si de fiecare data am descoperit ceva nou si interesant.

1 mai va fi prima zi de workshop si o vom petrece in Ouranopoli o mica localitate-port foarte pitoreasca, fost sat pescaresc. Portul si imprejurimile ofera peisaje minunate ce asteapta sa fie admirate si fotografiate.iar in luna mai totul este proaspat inverzit si inflorit. Spre seara ne vom cunoaste mai bine intr-o atmosfera placuta pe malul marii, vom discuta despre fotografie si despre portofoliul fiecarui participant, tot aici vom dormi in prima seara

In ziua urmatoare vom primi permisele de intrare pe munte – diamoneterion” – apoi ne vom imbarca pe feribot. Acesta se deplaseaza cu o viteza mica, merge aproape de mal si opreste la multe dintre manastiri, astfel pana in portul Dafni avem o buna ocazie de a fotografia  muntele si manastirile.

Din portul Dafni vom merge cu alt feribot pana la Manastirea Sf. Pavel care ne va fi gazda in prima zi pe care o vom petrece pe Sfantul Munte. A doua zi vom continua traseul stabilit care ne va duce de pe costa de vest pe cea de est si apoi pana in Capitala Careias . Vom trimite celor interesati o prezentare a atelierului in care este inclus si traseul detaliat

Pe parcursul celor 6 zile pe care le vom petrece pe munte eu si Bogdan va vom fi ghizi, consultanti in domeniul fotografiei si vom raspunde astfel tuturor nelamurilor si intrebrilor voastre din acest domeniu. Vom testa si echipamente foto puse la dispozitie de magazinul F64 partenerul acestui workshop.

*Numărul minim de participanţi este 6. Workshop-ul este dedicat tuturor iubitorilor de fotografie, de natura si calatorie indiferent de cunostinte sau aparatura folosita. Participanţii işi asigura transportul până in Ouranopoli unde incepe desfasurarea workshop-ului. În preţul workshop-ului este inclus transportul de la punctul de desfăşurare al evenimentului portul Ouranopoli, costuri de deplasare în zonă sunt incluse in limita traseului stabilit. Ca solutie foarte avantajoasa de transport pana in portul Ouranopoli ne putem grupa in automobile

Dupa workshop participantii vor putea lua parte gratuit la un seminar organizat in colaborare cu partenerul nostru magazinul F64. Acesta va avea ca tema fotografia de calatorie iar cei care au fost prezenti la workshop vor prezenta o selectie de imagini si vor povesti impresiile lor din calatoria la Muntele Athos. Apoi in septembrie vom vernisa o expozitie cu lucrarile participantilor in spatial expozitional din cadrul magazinului F64.

Foto: Liviu Dumitru si Bogdan Budoiu Text: Liviu Dumitru

Mai multe detalii despre lectori si despre workshop:

Liviu Dumitru

Bogdan Budoiu

Pagina de facebook “Muntele athos in imagini” : https://www.facebook.com/MunteAthos

1 COMENTARIU

Comments are closed.