Astazi lansam proiectul „100 de fotografi din Romania„. In fiecare zi vom promova cate un fotograf roman care s-a remarcat datorita imaginilor sale, care ne face viata mai frumoasa datorita pasiunii pentru imagini. Este modul nostru de a promova fotografia din Romania si valorile ei.

Proiectul se desfasoara pe Facebook, pe pagina Clubului Foto pe care va invitam sa o urmariti.

IMPORTANT: Proiectul „100 de Fotografi din Romania” include atat profesionisti dar si avansati, ce se remarca datorita imaginilor lor. Nu este un clasament sau un top si nu este nicidecum un proiect exhaustiv, care sa includa toti fotografii din Romania (nici nu am avea cum…).

Asteptam sugestiile voastre: ce fotografi romani considerati ca trebuie inclusi in album?

Update 24 Aprilie: Primii 27 de fotografi din cadrul proiectului.

Primul fotograf inclus in paginile albumului este Dorin Bofan, un foarte bun peisagist. Dorin face parte din „generatia tanara” (ca experienta si ani de fotografie) si a aceptat invitatia noastra de a raspunde la cateva intrebari despre pasiunea lui pentru fotografie. Puteti citi interviul aici.

"Every day like this" - Dorin Bofan
„Every day like this” – Dorin Bofan

Astazi continuam albumul cu o imagine a lui Silviu Matei, fotograf wildlife colaborator National Geographic Romania. Despre pasiunea sa pentru fotografie, despre ce inseamna fotografia wildlife si ce echipamente sunt necesare puteti citi in interviul de aici.

(c) Silviu Matei
(c) Silviu Matei

Lista este deschisa la sugestiile voastre. Ce fotografi din Romania considerati ca trebuie inclusi in album (profesionisti sau nu)?

Daca va place invitiativa noastra nu uitati ca si voi puteti ajuta la promovarea ei! Un Like sau un Share fac minuni! 😉

62 COMENTARII

 1. Am o recomandare pentru Angelescu Petre din Ploiesti. Este fotograful clubului de Jazz din Ploiesti si are fotografii din concerte (dar si din culise) cu cei mai mari muzicieni care ne-au vizitat scena. Si ca orice fotograf, mai are si alte poze (peisaje, portrete, etc) stranse intr-o viata de artist pasionat dupa FOTOGRAFIE.

  • Am uitat sa adaug si ca este posesorul unei colectii impresionante de aparatura fotografica, cu modele FUNCTIONALE in marea majoritate. Nu pare ceva impresionant daca te gandesti la modele din ultimii 5 – 10 ani, dar este cu totul altceva cand vorbesti de aparate care au 100 de ani si chiar mai bine, dar inca mai lucreaza in parametrii acelor vremuri.

 2. Interesant articol! Propuneri: Dan Dinu , Sorin Onisor, Catalin Dumitrescu, Toma Bonciu, Tomita Savastre, Zsolt Kiss, Florin Neagu, Adrian Petrisor… mult succes si lumina buna, tuturor!

 3. Dorin Bofan este intr-adevar cel mai bun peisagist din Romania, sau unul dintre cei mai buni (din punctul meu de vedere). Pentru Wildlife, Silviu Matei este intr-adevar unul important, la care as mai adauga eu: Mircea Bezergheanu, Costas Dumitrescu si Richard Demetrius Constantinoff …toti trei cu Wildlife.

  Un alt fotograf pe care-l recomand este Stancioiu Alin. Este un prieten de la care am invatat multe:
  http://www.flickr.com/photos/61067890@N07

  Desigur, mai amintesc pe Aurel Rapa si pe Dragos Asaftei, primul fotograf de evenimente sportive (si nu numai), cel din urma face fotografii de produs, i-am citit si cartea.

  Mai sunt multi, nu-mi vin in cap toti, dar cum spunea si Silviu Matei, pentru fotografii bune ai nevoie de buget maricel, indiferent ca vorbim de peisaj sau wildlife. Numai bine, tuturor!

  PS: Calin, si tu trebuie sa-ti iei singur un interviu, sa ne spui cateva din secretele tale ca fotograf :D.

 4. ooooo, sant multi si foarte talentati: pe langa cei "nominalizati" deja….Horia Bogdan, Pavel Laurentiu, Ionel Onofras, Marius Grozea, Adrian Petrisor, Serban Simbotelecan, Cornel Pufan, …..si lista e lunga 🙂

 5. Faina initiativa, insa cred ca foarte multi privitori sunt interesati si de tehnica folosita, echipamentul utilizat si exif-ul pozei, asa cum apar pe majoritatea site-urilor de fotografie.

 6. Felicitari !!! Toti cei talentati merita o promovare pe masura! Fotografiile lor nu trebuie sa ramana necunoscute, multe dintre acestea fiind adevarate capodopere fotografice. Bafta multa si "Lumina Buna" !

 7. Eu as propune pe Claudiu Guraliuc, Cristina Venedict si Dan Mirica…toti cred eu ca merita sa se regaseasca in acest proiect si sunt destul de vizibili si usor de gasit pe facebook sau google

 8. Esti prea modest…:) Mai arunca o privire sa vezi cine este deja acolo, daca n-ai facut-o inca…:D Poate nu esti inca la nivelul celor mai buni, dar locul tau este in primii 100. Parerea mea…

Lasă un răspuns