Epson România a realizat in ultimele două luni un studiu de piață despre rolul fotografiei în viețile românilor. Ei au pregătit și un infografic, pe care il găsiți mai jos.

Rezultatele studiului spun așa:

  • 87% dintre români au pierdut cel puțin o dată imagini cu valoare sentimentală din cauza rătăcirii sau defectării unui dispozitiv digital
  • Unul din patru români are peste 10.000 de fotografii stocate exclusiv în conturi de social media, pe smartphone și în camera foto
  • 75% dintre români iși țin fotografiile în memoria telefoanelor inteligente și a computerelor și doar 35% dintre noi am imprimat fotografii pe hârtie în cursul acestui an (eu sigur mă număr printre ei și vă recomand și vouă să o faceți)
  • 45% dintre români consideră că un album foto este locul cel mai probabil în care cineva ar putea găsi o fotografie cu ei peste mulți ani și doar puțin peste 20% își îndreaptă votul către rețelele de socializare cu privire la acest aspect
  • 62% dintre respondenți au spus că le păstrează în albume foto sau în cutii ori sertare, iar 38% le țin înrămate, la vedere (aștia trebuie sa fie fotografi, zic eu 🙂 )

Aceste rezultate vin în completarea estimării companiei Keypoint Intelligence care spune că, la nivel global, în anul 2017 s-au realizat 1,2 trilioane de fotografii.

Epson a realizat studiul ca parte a campaniei #WishIdPrintedIt prin care vor să popularizeze tipărirea și păstrarea amintirilor în format fizic, pe hârtie, fiind cel mai sigur mod de a fi sigur (!) ca și peste ani te vei putea bucura de amintirile respective.

Sondajul a fost realizat cu un eșantion de 900 de respondenți cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, dintre care 60% sunt femei și 40% sunt bărbați, în perioada octombrie – noiembrie.

In imaginea de mai sus este imprimanta noastră Epson L7180. Este imprimanta cu care am tipărit expoziția foto pe care am organizat-o în Octombrie, Delta Explorer și o recomand fără rețineri. Epson E7180 sau modelul Epson L7160 dacă nu vreți neapărat A3 și vă ajunge una A4. Ambele sunt imprimante Wi-Fi, cu sistem de printare de ultimă generație, cu cerneluri separate. Epson spune că fotografiile tipărite cu L7160/7180 rezistă garantat 300 de ani (dacă sunt printate cu cerneala originală si pe hârtie foto Epson).

Comunicatul de presă Epson il găsiți, integral, pe pagina noastră de Facebook.

Infograficul studiului EPSON
Infograficul studiului EPSON