Canon sarbatoreste astazi 80 de ani de la fabricarea prototipului Kwanon, primul aparat foto produs de companie, in anul 1934.

Cu acest model niponii aveau un unic scop si o ambitie tipic japoneza, am putea spune: sa incerce sa creeze cel mai bun aparat foto din lume. Aparatul a fost denumit dupa numele Zeitei Budiste a Intelepciunii, iar obiectivul – Kasyapa – reprezenta denumirea unui discipol al lui Budha. Aparatul functiona cu film de 35mm si nu a fost fabricat in masa, ramanand la stadiul de prototip. Doi ani mai tarziu, compania lansa pe piata modelul Hansa Canon, care a marcat debutul niponilor ca producatori de aparatura foto.

Anul acesta, in luna Mai, compania a sarbatorit productia a 100 de milioane de obiective pentru sistemul EF, introdus in 1985 si care este produs pana in prezent.

Asadar, iata mai jos cum arata primul aparat foto produs de Canon:

Primul aparat foto Kwanon - Canon
Primul aparat foto Kwanon a fost fabricat in 1934

1 COMENTARIU

  1. Primul meu aparat -o copie fidela facuta de rusi- s-a numit Zorki C(S)l-am cumparat in 1957,am facut mii de poze cu el-nu s-a stricat niciodata.Cred ca-l mai am toltosit pe undeva-in perfecta stare de functionare.
    Daca nu ma insel si Canonul a fost copiat dupa Laika aparut in anul 1912.Nimic nu-i nou sub Soare…..!

Lasă un răspuns