Salonul de Fotografie
Salonul de Fotografie

Am reusit azi dupa-amiaza sa ajungem si la Salonul de Fotografie organizat la Muzeul Taranului Roman, in Bucuresti. Revista Clubul Foto a fost partener media al evenimentului si nu puteam rata o scurta vizita la unul din cele mai importante evenimente din lumea foto de la noi.

Ce ne-a placut? Fata de editia de anul trecut, am avut placerea sa constat faptul ca Salonul s-a mai maturizat, a fost mai bine organizat si – cel mai important – locatia aleasa de organizatori mult mai usor de accesat de catre vizitatori.

Vizita a fost foarte scurta, dar nu am putut sa nu remarc doua lucruri: spatiul in care s-a desfasurat Salonul a fost foarte mic. Nu stiu cum a fost in timpul workshopurilor, dar desi nu era chiar foarte multi vizitatori, atmosfera era „incinsa” si la propriu si la figurat… Destul de inghesuit si mai ales, foarte-foarte cald. Cred ca Muzeul Taranului a avut o problema cu sistemul de aer conditionat, care probabil a lipsit cu desavrsire ieri.

Am vizitat toate standurile si am putut descoperii solutii foto interesate atat pentru fotografii entuziasti cat si pentru cei profesionisti. Cu siguranta una din atractiile Salonului a reprezentat-o micul Fuji X100, un aparat deosebit dar care are si un pret pe masura. Profesionistii au putut admira solutiile profesionale de iluminat pentru studiouri si un digital-back de la Phase One.

Per total, Salonul de Fotografie de anul acesta reprezinta un pas inainte fata de editia trecuta. Poate mi-ar fi placut sa vad o mai mare „desfasurare de forte”, acel ceva care sa atraga si mai mult vizitatorii, care sa il transforme intr-un eveniment cu totul deosebit. Cateva idei pentru editia viitoare ar putea fi prezentarile „live” de produse, lansari exclusive in perioada salonului (altele decat X100) sau, de ce nu, oferte speciale si reduceri exclusive pentru vizitatori.

Cam asta a fost. Felicitari organizatorilor! 🙂

In calendarul evenimentelor urmeaza Fotogenica. Ne vedem acolo!

Lasă un răspuns