Photo Romania Festival (17-26 mai 2013), cel mai mare eveniment deprofil din Europa de Est, da startul celei de-a treia ediţii. Pentru zece zile, incepand de vineri, 17 mai, iubitorii de arta fotografica sunt invitaţi la o incursiune in lumea fotografiei: de la cele mai premiate imagini ale momentului, pana la evenimente inedite, workshop-uri profesioniste si concerte care sa marcheze expozitiile recunoscute la nivel national si international. Odata cu aceasta ediţie a festivalului va fi redeschisa si una din cele mai iubite terase din Cluj, Gradina Boema.

Expozitia Transit la Centrul Nobel
Expozitia Transit la Centrul Nobel

Photo Romania Festival aduce la Cluj fotografi romani renumiţi alaturi de fotografi straini castigatori ai unor competitii prestigioase precum World Press Photo sau Picture of the Year International.

Festivalul inaugureaza primul Muzeu de Arta Fotografica din Romania. Acesta va fi amenajat in cadrul Galeriei Hangar, iar evenimentul de deschidere va avea loc sambata, 18 mai, de la ora 18.00.

Afisul expozitiei Transit
Afisul expozitiei Transit

Photo Romania Festival va cuprinde zeci de expozitii pe cat de inedite, pe atat de artistice si impresionante, cu invitati de renume national si international, fotografi sportivi, fotojurnalisti, fotografi de fashion si advertising.

Unul dintre principalele evenimente ale acestei editii vizeaza o mega-expozitie,  etalata la Centrul Nobel şi care poarta semnatura celui mai premiat fotojurnalist norvegian, Espen Rasmussen. Lucrarile incluse in aceasta expoziţie schiţeaza portretul refugiatilor de pe plan mondial. Expozitia reprezinta o premiera atat prin impresionantele lucrari care o compun cat si prin dimensiunile acestora: 80 de fotografii uriase vor completa cea mai mare expozitie fotografica prezenta pana acum in Cluj-Napoca. Vernisajul va avea loc duminica, 19 mai, de la ora 18.00, in prezenta fotografului Espen Rasmussen, la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca.

Doua expozitii inedite vor fi vernisate de elvetianul Sebastian Magnani si de lituanianul Tadao Cern. Prima, Underdogs  prezinta mai multe portrete de caini care iau infatisare umana. Cea de-a doua, Blow Job cuprinde o colecţie  de portrete atipice: modelele au fost fotografiate cu feţele deformate de un jet puternic de aer. Ambele proiecte au devenit virale pe Internet si au circulat in intreaga lume. in Romania, tablourile ajung insa pentru prima data, insoţite de autorii lor, in cadrul Photo Romania Festival.

Imagine din seria Underdogs - Sebastian Magnani
Imagine din seria Underdogs – Sebastian Magnani

Festivalul gazduieşte o Academie de Workshop-uri, sustinute de profesionisti in domeniu: Giuseppe Parisi, Simion Buia, Radu Salcudean, Horatiu Curutiu si multi altii.

Detalii despre evenimentele din cadrul PhotoRomania Festival si programul oficial al workshopurilor gasiti pe site-ul oficial.

Lasă un răspuns