Family Portraits
Family Portraits

Hotpoint, alaturi fotograful Steve McCurry – cel care a realizat portretul „Fata Afgana” in 1984 – lanseaza o competitie online care are ca obiectiv realizarea unei colectii de fotografii cu familii din Europa. Competitia se va incheia pe 15 octombrie si se adreseaza familiilor din Romania, Italia, Franta, Polonia, Cehia, Rusia, Turcia, Ucraina, Marea Britanie, Spania si Portugalia.

Fiecare participant trebuie sa realizeze poze portret cu familia sa (pana la 10 fotografii), intr-un moment si un loc obisnuite, dar care sa se remarce datorita puterii relatiilor de familie.

In fiecare tara va fi desemnata o familie castigatoare. Aceasta va beneficia de experienta unei sedinte foto cu celebrul fotograf in timpul unei vacante la New York, in perioada Craciunului.

O poza poate spune multe despre viata unei familii si despre povestile care leaga membrii acesteia. „In portretele mele incerc sa exprim acel moment vulnerabil cand sufletul unui om se poate citi pe chipul sau. Îmi place ca pozele mele sa spuna o poveste,” declara Steve McCurry intr-o marturisire nascuta dintr-o perspectiva unica, rezultata dintr-o cariera in care a urmarit oameni si evenimente in cele mai indepartate locuri ale planetei. „Cand fac fotografii ale familiilor pe care le intalnesc incerc sa exprim puterea rela?iilor umane, dezvaluita de mici indicii, vizibile pe chip, dar si prin gesturi si comportamente.”

Copyright Steve McCurry
Copyright Steve McCurry

Familia Mea

Participantii isi pot incarca portretele preferate, cu un titlu ales de ei, aici. Toate fotografiile inscrise vor face parte dintr-o galerie fascinanta a familiilor europene. Utilizatorii inregistrati vor putea de asemenea sa-si exprime preferintele in ceea ce priveste pozele postate. Dintre cele 50 de poze alese pentru fiecare tara, una va fi desemnata cea mai interesanta de catre Steve McCurry.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe: http://family.hotpoint.eu

 

 

 

Lasă un răspuns