Compania Voigtlander a anuntat astazi lansarea unui adaptor de montura destinat utilizarii obiectivelor Voigtlander cu montura Leica M pe aparatele foto mirrorless Sony cu montura Sony E. Asadar, dupa Samyang, Voigtlander este a doua mare companie care anunta dezvoltarea unor obiective sau accesorii pentru sistemul Sony E, in special pentru noile aparate Sony A7 si A7r.

Parafrazand celebrul citat al lui Robert Capa, “If your pictures aren’t good enough, you aren’t close enough.” (daca fotografiile tale nu sunt suficient de reusite, nu esti suficient de aproape [de subiect]”, Voigtlander afirma ca noul adaptor va permite focalizarea la distante mai mici, atunci cand va fi utilizat cu obiectivele Leica M pe body-urile din seria Sony Alpha. Noul adaptor va permite utilizarea obiectvielor Leica M pe body-urile cu senzori full frame Sony A7 si A7r si va fi disponibil comercial incepand cu luna Decembrie, la un pret de aproximativ 289 Euro.

In Romania aparatele, obiectivele si accesoriile Voigtlander se gasesc aici.

Adaptor Voigtlander Leica M > Sony E
Adaptor Voigtlander Leica M > Sony E

Specificatii tehnice

Montura Sony E
Montura obiectiv Voigtlander VM (Leica M)
Diametru adaptor 62.7mm
Greutate 125g
Extensie 4mm
Alte caracteristici Buton pentru focalizarea la infinit
Poate fi utilizat cu camerele cu senzori Full Frame, 24x36mm

Detalii pe siteul Voigtlaender

 

DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorSony RX100 II in test
Articolul urmatorPiata foto in declin?
Fotograf profesionist si fondatorul siteului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 14 ani, iar portofoliul meu il gasesti pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriana - se gaseste aici: www.TheDrone.ro

Lasă un răspuns