Alecsandra Raluca Dragoi, unul dintre cei doi fotografi romani nominalizati anul acesta in finala Sony World Photography Awards, a castigat marele premiu in categoria Youth (Youth Photographer of the Year 2013). Alecsandra a devenit, astfel, primul fotograf roman care castiga finala SWPA. Decernarea premiilor a avut loc aseara, la Londra.

Anul acesta s-a inregistrat un numar record de participanti la Sony World Photography Awards: peste 122.000 de concurenti din 170 de tari luand parte la competitie. Printre finalisti s-au aflat si doi fotografi din Romania, ale caror lucrari le puteti vedea aici.

Alexandra Dragoi - Traditii de Anul Nou la romani
Alecsandra Dragoi – Traditii de Anul Nou la romani

Castigatoarea marelui premiu, L’Iris d’Or, este norvegianca Andrea Gjestvang, in varsta de 32 de ani, care a reusit sa atraga atentia juriului cu o fotografie de portret al unuia dintre supravietuitorii masacrului comis de Anders Behring Breivik acum doi ani. Imaginea castigatoare face parte dintr-o serie ampla, care a facut deja subiectul unui album tiparit in Norvegia anul trecut. Fotografia castigatoare o puteti vedea mai jos:

Foto: Andrea Gjestvang -  One Day in History
Foto: Andrea Gjestvang – One Day in History

Fotografiile castigatoare de la celelalte categorii pot fi vizualizate aici sau aici.

3 COMENTARII

Comments are closed.