Va semnalez astazi faptul ca Tamron a emis o nota de avertizare cu privire la obiectivele care au seria de fabricatie  stearsa. Au fost semnalate mai multe astfel de obiective in Statele Unite si comunicatul Tamron avertizeaza ca orice obiectiv fara serie sau numar de fabricatie vizibil nu poate face obiectul garantiei. Mai mult decat atat, cei care cumpara astfel de obiective de pe piata second-hand se supun unor riscuri: obiectivele pot fi furate sau chiar contrafacute.

Totodata, compania afirma ca procedura prin care obiectivelor li se „sterge” seria de fabricatie implica vibratii si lovituri mecanice care ar putea afecta blocul optic si calitatea finala a imaginilor. Obiectivele originale au numarul de fabricatie gravat cu laser pe carcasa.

Asadar, verificati de doua ori inainte de a cumpara un obiectiv sau un aparat foto „de ocazie” si anuntati compania sau reprezentantii locali ai acesteia daca vi se pare ceva suspect. Desi a fost emis de Tamron, este evident faptul ca avertismentul este valabil pentru orice obiectiv, aparat foto sau accesoriu second-hand de pe piata…

Cel mai „safe” este sa cumparati de la magazinele autorizate. In Romania, obiectivele Tamron se pot achizitiona de aici.

Avertizare Tamron cu privire la obiectivele cu numar de fabricatie sters
Avertizare Tamron cu privire la obiectivele cu numar de fabricatie sters

Comunicatul oficial este aici.

3 COMENTARII

Lasă un răspuns