Aves
Aves

Marti 02 noiembrie va fi vernisata expozitia de fotografie AVES, ce reuneste 50 de lucrari ale fotografilor brasoveni Dan Dinu si Cristian Goga, membrii ai Fotoclubului Exdeco. Expozitia este rezultatul a mai bine de un an de lucrat impreuna a celor doi fotografi si prezinta publicului pasari din mai multe zone ale tarii, precum Delta Dunarii, Lacul Sarat, Sfanta Ana, Marea Neagra dar si padurile si baltile din jurul Brasovului, Dumbravita, Rotbav sau Reci. In expozitie se regasesc pasari comune, cum ar fi pelicanul, egreta mica, starcul cenusiu, dar in acelasi timp si alte specii mai putin obisnuite si mai spectaculoase, cum ar fi dumbraveanca, pitigoiul pungar, prundarasul sau fluierarul. Vernisajul de la Brasov va deschide itinerariul expozitiei si in alte orase din tara.

Odata cu aceasta expozitie se lanseaza la Dumbravita, supranumita si Delta din Carpati si constituita intr-un Sit Natura 2000, prima ascunzatoare fixa pentru fotografierea pasarilor din tara, deschisa celor ce vor sa afle mai mult despre acest domeniu si vor sa fotografieze animalele in mediul lor natural. Ascunzatoarea, cunoscuta de catre fotografii din domeniu drept “hide”, a fost construita de catre cei doi fotografi cu sprijinul SOR (Societatea Ornitologica Romana) si poate gazdui 4 fotografi. Speciile de pasari care vor putea fi vazute si fotografiate sunt egreta mica, lisita, pescarusul albastru, carstelul de balta, corcodelul mare, diferite specii de starci si rate, printre care si rata rosie, specie strict protejata. Mai multe informatii veti putea gasi in curand pe www.photolife.ro.

Expoziție 01 – 13 noiembrie 2010

Vernisaj marți 02 noiembrie ora 17.oo

Librăria OKIAN str. Mureșenilor nr. 1, program de vizitare luni – vineri 10-18; sâmbătă 09-13

Parteneri: Libraria OKIAN, SOR (Societatea Ornitologica Romana), PHOTOLIFE, Cosmos Foto Digital, Fotoclub EXDECO

Parteneri media: Nikon, F64, Photosetup, Fotomagazin.ro, Fotografa.ro, efoto.ro, Fotopedia, Calendarevenimente.ro, Arta Inramarii, Brasov.ro, Iubesc Brasovul, Art-foto.ro, Ghid Brasov si ClubulFoto.com

Lasă un răspuns