Cel mai popular obiectiv Canon revine intr-o noua versiune: cu motor de focalizare STM. Canon 50mm f/1.8 este, fara indoiala, unul din cele mai populare obiective din catalogul producatorului nipon. Versiunea actuala este pe piata de cativa ani buni si e preferata de multi fotografi entuziasti si chiar si de unii profesionisti. Pretul accesibil si calitatea optica buna l-au transformat pe micul 50mm fix intr-un obiectiv de nadejde.

Canon 50mm f/1.8 STM
Canon 50mm f/1.8 STM

Acum, Canon a dotat noua versiune cu motor de focus STM (care asigura focalizarea continua, lina, precisa si silentioasa in timpul filmarii), diafragma cu 7 lamele circulare si o constructie mai buna. Canon 50mm f/1.8 STM cantareste doar 160 de grame, are 39mm lungime si filet port-filtru cu diametrul de 49mm. Formula optica include 6 lentile dispuse in 5 grupe, iar distanta minima de focalizare a ramas aceeasi ca si la modelul anterior – 34cm. Poate fi utilizat cu succes atat pe DSLR-urile cu senzor APS-C Canon (acolo unde distanta focala perceputa va fi de aproximativ 80mm) cat si pe aparatele Full Frame.

Ca si predecesorul sau, este un obiectiv cu o distanta focala versatila si luminozitate buna, fiind potrivit atat pentru a fi utilizat pentru situatii generale de fotografiere cat si pentru portretistica, fotografie de produs sau de eveniment etc.

Noul obiectiv inlocuieste modelul actual si va ajunge in magazine incepand cu luna Iunie, la un pret de aproximativ 150 Euro. Canon 50mm f/1.8 II costa acum 429 de lei in Romania, adica putin sub 100 de Euro.

Comunicatul oficial nu ne spune insa nimic despre calitatea imaginilor produse de noul obiectiv. Versiunea actuala este cunoscuta pentru caracteristicile optice foarte bune pe care le ofera (mai ales daca ne gandim la categoria de pret din care face parte), asadar va fi cu adevarat interesant sa aflam in ce masura noul obiectiv de 50mm cu motor de focus STM reuseste sa isi depaseasca predecesorul si sa ofere – de ce nu – un raport calitate/pret chiar si mai bun!

Canon 50mm f/1.8 STM, specificatii tehnice pe scurt:

 • Obiectiv cu focala fixa de 50mm
 • Diafragma maxima f/1.8
 • Diafragma minima f/22
 • Compatibil APS-C si Full Frame
 • Distanta minima de focus: 34cm
 • Accepta filtre cu filet de 49mm
 • Motor de focalizare silentios Canon STM
 • Diafragma compusa din 7 lamele circulare
 • Greutate: 160g
 • Lungime: 39mm

1 COMENTARIU

 1. Montură metalică, STM, 7 lamele circulare, probabil și o formulă optică nouă, la doar 150 euro, aproximativ, e pomană! Și eu o să îl iau.

Comments are closed.