Cei care asteptau din partea Canon lansarea unui DSLR cu o rezolutie mare, care sa „concureze” direct cu rivalul Nikon D810, nu mai au mult de asteptat. Conform celor mai noi informatii, Canon va lansa nu unul ci doua DSLR-uri cu senzor nou la inceputul lunii Februarie. Este vorba despre Canon 5Ds si Canon 5Ds R, doua DSLR-uri cu senzori de 50,6 megapixeli, principala diferenta dintre cele doua fiind lipsa filtrului AA (low-pass) la cel de-al doilea (modelul „R”).

Canon 5Ds
Canon 5Ds – Fotografie aparuta pe Photorumors.com

Astfel, conform siteului PhotoRumors care citeaza publicatia asiatica Digicame-Info, noile aparate din seria 5D de la Canon vor fi lansate pe 6 Februarie. Principala noutate? Senzorul CMOS de 50 de megapixeli, dar si integrarea a doua procesoare DIGIC 6, deoarece o astfel de rezolutie necesita o putere de procesare sporita. Dupa cum se poate observa, nu vorbim despre un posibil Canon 5D Mark IV, asa cum poate v-at fi asteptat ci despre alte doua DSLR-uri din seria 5D, cu denumiri diferite de cele cu care eram pana acum obisnuiti. Asta lasa loc si unui posibil 5D Mark IV, cu o rezolutie mai apropiata de cea a modeului actual si un pret mai accesibil. Asta deoarece, chiar daca nu stim inca un pret oficial al noului Canon 5DS, cel mai probabil acesta va fi peste cel al modelului 5D Mark III actual (11.999 lei aici).

Asadar, vestea buna este ca, cel mai probabil, saptamana viitoare vom afla toate detaliile despre noul Canon 5Ds, DSLR-ul cu senzor de 50 de megapixeli de la Canon. Tot atunci este posibil sa aflam informatii si despre noul mirrorless din seria EOS M, ajunsa acum la generatia a III-a dar si despre un nou DSLR din gama entry, probabil viitorul Canon 750D. Cert este ca se anunta vremuri interesante pentru fanii Canon si nu numai!

Canon 5Ds – specificatii tehnice probabile:

 • Senzor CMOS Full Frame
 • Rezolutie 50.6 megapixeli
 • Doua procesoare DIGIC 6
 • ISO 100-6400
 • Sistem AF EOS iTR cu 61 puncte de focus
 • Fotografiere in rafala cu 5 cadre pe secunda
 • Mod crop 1.3 si 1.6x (echivalent APS-C)
 • Ecranul Quick Control (Q) va putea fi customizat
 • Functii time-lapse si intervalometru
 • Body din aliaj de magneziu, etanseizat
 • Dispoonibil in doua versiuni – Canon 5Ds si Canon 5Ds R (fara filtru low-pass)

Via Photorumors si Digicame-info

3 COMENTARII

 1. Sa speram ca va avea si altceva in plus in afara de cei 50MPix anume: un mod de filmare imbunatatit eventual 4K, o sensibilitate in lumina scazuta imbunatatita asta pe partea de video, iar pentru foto un sistem de focalizare mai rapid si mai precis fata de vechiul 5DMK3. Despre pret nici nu ma indoiesc ca cei de la Canon isi vor cere partea…

 2. Este un joc frumos intre concurenti, in cazul de fata Canon si Nikon, in cele din urma daca ne facem alegerile la aparate in mod calculat putem obtine avantaje destul de mari!
  Nu ?

 3. Din pacate, Nikon alege sa iasa pe locul doi. Asa-i place. Sunt nikonist (pentru cei ce vor sari in sus) si-mi pare rau…

Lasă un răspuns