Asa cum anticipam acum cateva saptamani, compania Canon a lansat doua noi camere foto, o compacta si un bridge.

Canon S100 este noua compacta hi-end de la Canon, iar modelul SX40 HS este un bridge cu zoom optic 35x (24mm-840mm), senzor CMOS de 12 mega pixeli si ecran LCD pivotant. Ce este interesant, ambele camere functioneaza cu noua generatie de procesoare de imagine de la Canon, DIGIC 5, fiind primele aparate compacte ale producatorului japonez care sunt dotate cu acest procesor de imagine. Conform declaratiilor producatorului, noul procesor va asigura viteze mai mari de fotografiere, o calitate mai buna a imaginilor pana la ISO 3200 inclusiv si timpi mai scurti de focalizare.

Canon SX40
Canon SX40

Canon SX40 HS are un obiectiv cu zoom optic 35x si stabilizare de imagine integrata, ecran LCD de 2.7 inch rabatabil, un nou mod de fotografiere automat, care utilizeaza cele 32 de scene presetate pentru a inregistra fotografii cu setari optime pentru fiecare situatie in parte. Noua functie „Zoom Framing Assist” va ajuta utilizatorul sa incadreze sau sa urmareasca subiectul chiar si atunci cand zoom-ul este utilizat la distanta focala maxima.Canon SX40 HS poate inregistra si filme in format Full HD (1080p) la 24 fps.

Camera beneficiaza de stabilizare optica de imagine integrata dar si de sistem „face-detection” pentru focalizarea automata optimizata atunci cand sunt fotografiate persoane sau grupuri.  Atat stabilizarea de imagine dar si functia zoom este activa si in timpul filmarii!

Canon SX40 HS, specificatii tehnice:

  • Obiectiv zoom 35x ultra wide
  • Stabilizare de imagine optica
  • Sistem Canon HS (12.1 MP)  cu procesor DIGIC 5
  • Full HD, HDMI
  • 6.8 cm (2.7″) LCD
  • Vizor electronic
  • Functie „Smart Auto” si balans automat multi-zona.
  • Functii P/A/S/M
  • Functie „Zoom Framing Assist”

Predecesorul sau, modelul SX30 IS este unul dintre cele mai bine vandute aparate foto super-zoom de pe piata. Nu este de mirare ca au ales sa continue seria aducand o multime de functionalitati noi. Din punctul meu de vedere, cea mai buna „mutare” a celor de la Canon a fost implementarea senzorului CMOS, alaturi de procesorul DIGIC V (despre care inca nu stim mare lucru). Practic, sunt primele aparate lansate de Canon care utilizeaza acest procesor si asta inseamna ca cei care vor achizitiona un Canon SX40 sau S100 nu va trebui sa isi faca prea mari probleme in urmatorii ani, deoarece aparatele nu vor fi „depasite moral” prea repede.

Canon SX40 IS va fi disponibil incepand de luna aceasta in magazinele de specialitate, la un pret de aproximativ 450 de euro.

 

 

Lasă un răspuns