Huawei P20 si P20 Pro au fost anuntate oficial acum cateva ore. Ce e cel mai interesant? Ambele au luat peste 100 de puncte in testele DxO Mark (102 si 109 puncte, mai exact), ceea ce le pune pe prima pozitie in topul telefoanelor in acest an si devenind primele smartphone-uri care „sparg” bariera de 100 de puncte. Review-ul DxO Mark este aici.
 
Huawei P20 Pro – noul varf de gama – vine dotat nu cu doua ci cu TREI camere foto principale: una de 40MPx cu f/1.8, una Monochrome de 20MPx cu f/1.6 si o a treia cu 8MPx f/2.4 si zoom optic 3x. O alta premiera in lumea smartphone-urilor Huawei.
 
Camera principala, de 40MPx, are senzorul cu dimensiunea de 1/1.7 inch, ceea ce inseamna un senzor mai mare decat la telefoanele cu care suntem obisnuiti, deci o calitate a imaginii mai buna. Are stabilizare optica a imaginii, autofocus cu detectie de faza + laser si o luminozitate maxima f/1.8. 
Cele trei camere foto ale lui Huawei P20
Cele trei camere foto ale lui Huawei P20
 
Senzorul lui P20 Pro permite fotografierea cu ISO pana la 102.400 si filmarea in slow-motion cu 960 fps. Mai mult, Huawei spune ca stabilizarea optica integrata permite expuneri din mana, fara a sprijini telefonul pe un trepied, de pana la 6 secunde! Ramane sa vedem daca e chiar asa, in teste.
 
Bineinteles, nu lipsesc functiile video, telefonul fiind capabil sa inregistreze secvente 4K 30p sau HD cu pana la 960cps (pentru slow-motion), asa cum am mai spus. 
 
Huawei P20 vine cu „doar” doua camere foto principale, de 12MPx (f/1.8, senzori de 1/2.3″ si stabilizare optica) si o camera frontala de 20MPx (f/1.6, 27mm).
 
Bineinteles, ambele modele de telefoane poarta semnatura Leica la capitolul optica.

 

Huawei P20 PRO
Huawei P20 PRO

Huawei pune mare accent pe dezvoltarea camerelor foto integrate in telefoanele sale, iar asta se vede mai ales acum, cand au luat podiumul in testele DxO Mark cu nu unul ci doua modele de telefoane (fiind la 10 puncte diferenta fata de urmatorul concurent, Samsung S9+).

E clar ca „jocul camerelor foto” e departe de a se fi incheiat, dar la fel de clar e si faptul ca deja nu prea mai conteaza specificatiile si functiile de comunicare cat conteaza camera foto. Asta a devenit, oricum, principalul motiv de achizitie al unui … telefon, in ultimii ani! Iar Huawei stie sa profite din plin de asta, aducand pe piata exact ce isi doresc oamenii: cea mai buna camera foto integrata pana acum intr-un smartphone. Traim vremuri interesante!

Cam atat despre Huawei P20 si P20 Pro in acest moment. Revin cu impresii dupa ce le voi primi la teste. 

Specificatii tehnice complete: Huawei P20 Pro  |  Huawei P20

1 COMENTARIU

Comments are closed.