O mare parte din secventele din viitorul block-buster Captain America: The First Avenger au fost filmate utilizand aparate Canon 5D Mk II, conform unui comunicat de presa trimis de Canon U.S.A.

Mai compacte decat sistemele de filmare traditionale, aparatele au fost utilizate la inregistrarea secventelor de actiune, urmariri cu masini si motociclete, alaturi de cateva secvente care includ accidencte spectaculoase. Datorita dimensiunilor reduse, aparatele au putut fi montate in interiorul si in exteriorul vehiculelor, pentru a surprinde cadre cat mai dinamice, dar, in acelasi timp fiind suficient de usor de „ascuns” pentru a nu fi surprinse in cadrele filmate de la distanta.

Captain America: The First Avenger
Captain America: The First Avenger

Datorita functiei de filmare care permite inregistrarea Full HD 24p, secventele au putut fi integrate in montajul final al filmului, iar spectatorii nu vor observa diferenta dintre cadrele filmate cu Canon 5DMk II si cele inregistrate cu camerele de filmare profesionale traditionale.

Conform aceluias comunicat, Canon 5D Mk II a fost utilizat in trecut pentru a inregistra secvente si pentru filmul Iron Man 2.