Sony NEX-3N
Sony NEX-3N

ACTUALIZAT: Nikon D7100 e aici! Afla detaliile oficiale!

In saptamanile urmatoare am putea asista la o noua runda de lansari din partea producatorilor de aparate foto si obiective. Dupa CES 2013 si CP+, perioada cuprinsa intre jumatatea lunii Februarie si inceputul lunii Martie reprezinta o ocazie buna pentru producatori pentru a prezenta noi aparate care ar putea fi disponibile in magazine incepand din luna Mai, tocmai bine pentru a prinde vanzarile de la inceputul verii. Conform zvonurilor, in jurul datei de 20 Februarie ar trebui sa ne asteptam la un anunt din partea Sony. Pe langa deja celebra consola PlayStation 4 a carei data de lansare oficiala a fost fixata pe 20, zvonurile spun ca niponii vor prezenta si doua aparate foto noi: Sony A58, urmasul lui Alpha 57 testat de noi aici si un nou NEX APS-C, Sony NEX-3N.

Sony NEX-3N a aparut deja intr-o fotografie care pare destul de autentica si care circula pe internet de cateva zile. O aveti mai jos, preluata de pe siteul de zvonuri SonyAlphaRumors. Desi Sony NEX-3N face parte din gama mirrorless entry-level a companiei, se pare ca vine cu o serie de noutati. In imaginea de mai jos se poate vedea un nou buton pentru actionarea zoom-ului, similar aparatelor compacte si care in mod sigur va fi compatibil cu obiectivele cu zoom servo, cum este Sony SEL 16-50 f/2.8. Probabil Sony NEX-3N va veni alaturi de un nou obiectiv de kit care va avea zoom „motorizat”, un obiectiv mai compact decat actualul 18-55mm care parea destul de bulky in comparatie cu body-ul compact al mirrorless-urilor din gama NEX-3 si NEX-5. Conform acelorasi surse, Sony NEX-3N va avea un senzor CMOS de 16 megapixeli.

Sony NEX-3N
Sony NEX-3N

Tot pentru 20 februarie Sony pregateste si un nou model din gama entry-mid-level SLT. Sony A57 a fost unul dintre cele mai reusite SLT-uri lansate de companie pana acum (testat de noi aici) iar acum bate vantul schimbarii: zvonurile indica un nou senzor de imagine pentru Sony A58 si cateva functionalitati preluate de la varful de gama Sony A77 si poate chiar de la Sony A99, SLT-url Full Frame. Pronosticul meu este legat de un sistem AF imbunatatit, cu urmarirea subiectului in stilul A99. Conform acelorasi surse, Sony ar putea lansa urmasul lui NEX-7 pana la inceputul verii.

Pe de alta parte, zvonurile spun ca Sony va lansa un nou senzor de 20MP odata cu noul Sony A58. Stim deja ca senzorul lui Nikon D7000 a fost fabricat de Sony asa ca ramane de vazut daca viitorul model, Nikon D9000 (sau Nikon D7700) va continua aceasta „traditie” si va include, la randul sau, un senzor Sony precum cel de 20MP pregatit de japonezi pentru 20 februarie. O alta varianta ar fi un senzor de la Toshiba, asa cum este cel integrat in Nikon D5200. In orice caz, nu prea exista informatii noi despre urmasul lui D7000. Cel mai probabil acesta va fi lansat dupa 1 Martie sau poate chiar la inceputul lunii Aprilie.

Revenind la Sony, in liga compactelor nu prea avem informatii noi. Sony RX100 se apropie cu pasi repezi de aniversarea primului an de la lansare si ar fi un bun prilej pentru companie sa lanseze un nou model. Totusi, Sony RX100 se vinde in continuare foarte bine (detalii despre pret aici) iar acesta ar putea fi un motiv suficient de solid pentru Sony de a amana lansarea modelului urmator….

Din pacate nu avem informatii noi despre Canon 7D Mark II sau Canon 70D. Cu siguranta aceste doua DSLR-uri vor fi lansate anul acesta, dar data exacta a anuntului oficial nu este cunoscuta inca. La fel si despre urmasul lui Olympus OM-D despre care cateva voci sustin ca ar urma sa fie lansat in vara acestui an, dar nu avem informatii concerete pana acum.

Comments are closed.