Ultima rola de film Kodachrome
Ultima rola de film Kodachrome

In 2009 compania Kodak a anuntat ca va inceta productia legendarelor filme foto Kodachrome. Dupa aproape 75 de ani de la punerea in vanzare a primei role de film Kodachrome, productia acestora nu mai era profitabila. Intr-o perioada in care compania se confrunta cu probleme financiare din ce in ce mai mari, Kodak a decis oprirea liniei de productie Kodachrome, scriind o noua pagina in istoria fotografiei. Pentru nostalgici si nu numai, decizia aceasta a insemnat sfarsitul unei ere…

Totusi, pentru a marca intr-un mod aparte acest eveniment, compania Kodak a livrat ultima rola de film Kodachrome fotografului Steve McCurry. In urma cu 25 de ani, McCurry realizase una din cele mai cunoscute fotografii din lume, portretul fetei afgane, tot pe suport argentic Kodachrome. Acum, ultima rola de film i-a revenit lui Steve McCurry iar National Geographic a realizat un documentar despre ultimele 36 de cadre surprinse pe Kodachrome. Portretul fetei afgane a fost surprins de Steve McCurry tot intr-o expeditie pentru National Geographic iar acesta a juns pe coperta numarului din iunie 1985 al revistei.

Ultimele fotografii „trase pe Kodachrome” le puteti vedea in galeria de pe siteul lui Steve McCurry. Documentarul National Geographic il puteti viziona mai jos:

 

4 COMENTARII

  1. Nu pot să dau Like! la un asemenea anunț! Cine și-a "materializat" fotografiile la un laborator foto pe hîrtie foto Kodak, știe la ce mă refer. Kodak ergo sum! Amu, ce ne facem Domnule? Urmează FujiFilm? Ei, ei, ei ….

  2. Ce facem acum…?
    Ce am facut si cand ne-a disparut din productia locala AZO Mures-ul, ce am facut si cand dupa anii ’89 – 90 nu am mai gasit celebrele si convenabilele de accesibile ORWO…
    Adica ce facem zi de zi…avansam tehnologic si ne adaptam din mers. Pentru cei nostalgici…mai exista muzee foto sau batrani colectionari, unde se mai pot gasi ceva „relicve”.
    Apropo…pe cand deschidem si noi un muzeu FOTO in Romania?

Lasă un răspuns