Ieri, 1 Iulie, Clubul Foto a implinit doi ani de cand am scris primul articol pe aceasta adresa. Ce inseamna un an in termeni fotografici? Ei bine, in 2011 au fost surprinse peste 375 de miliarde de fotografii iar la fiecare doua minute se fac mai multe poze decat pe tot globul, intr-un an de la inceputul anilor 1900. Asadar, din punct de vedere „fotografic”, un an reprezinta mult mai mult decat v-ati putea imagina, iar asta se datoreaza in primul rand evolutiei fotografiei digitale. Totusi, acum doi ani cand am lansat Clubul Foto nici nu ma gandeam la aceste cifre. Vroiam doar sa ajunga una din principalele surse de informare din domeniul foto de la noi, iar acum, la aniversarea a doi ani de la lansare, pot spune ca alaturi de voi am reusit! Clubul Foto este, in prezent, cel mai vizitat blog de tehnica foto din Romania si una din cele mai mari comunitati!

Concurs foto aniversar
Concurs foto aniversar

Concurs foto aniversar

Prima surpriza a lunii Iulie este legata de concursul foto. Vrem sa facem o traditie si relansam astazi concursul foto aniversar pe care l-am organizat si anul trecut. Regulile sunt aceleasi, dar acum daca am implinit doi ani, avem doi sponsori si de doua ori mai multe premii de oferit! Este cel mai mare concurs foto pe care l-am organizat pana acum, iar tema este libera: vrem sa descoperim cea mai reusita fotografie realizata de voi in ultimul „an fotografic”, indiferent de subiect sau tema! 🙂

Mai multe detalii in sectiunea dedicata concursului!

Doi ani alaturi de Clubul Foto!
Doi ani alaturi de Clubul Foto!

Cum a fost al doilea an alaturi de Clubul Foto?

Al doilea an a fost mult mai activ si mai plin de surprize decat primul! Clubul Foto a crescut mult, iar asta o dovedesc statisticile de mai jos. Alaturi de voi, evolutia in bine a siteului imi da impulsul de a merge mai departe si de a aduce intotdeauna ceva nou si – sper eu – util! Pentru ca nu vreau sa va plictisesc cu cifre de trafic sau statistici, am sa incerc sa punctez doar cateva din realizarile Clubului Foto in al doilea an ” de viata”:

 • Ne-am imprietenit cu peste 15.000 de fani pe Facebook si 700 de followeri pe Twitter
 • In ultimele 12 luni am organizat opt concursuri de fotografie la care au participat peste 3000 de concurenti (in total peste 5000 de fotografii inscrise)
 • Am depasit 1000 de articole publicate pe site (deci o medie de 2.5 articole pe zi)
 • Am depasit 2500 de utilizatori / zi, 60.000 / luna in medie (acum doi ani, in prima luna, media zilnica a fost de 100 🙂 )
 • In ultimele 12 luni Clubul Foto a fost accesat de peste 500.000 de utilizatori unici care au vizualizat aproape 1 milion de pagini
 • Am atins pragul de 1000 de abonati la RSS si peste 3000 de fotografi primesc Newsletterul nostru
 • Am lansat Grupul „Foto Club” pe Facebook, acolo unde am atins recent pragul de 2000 de membrii
 • Am dezvoltat sectiunea Anunturi Gratuite lansand grupul omonim de pe Facebook
 • Peste 1500 de fotografi au devenit membrii ai Hartii Fotografilor
 • In luna August a anului trecut am lansat Forumul, ca o extensie a comunitatii din jurul site-ului ClubulFoto.com
 • Am lansat sectiunile Smartphone/Mobile si Laptop/Notebook pentru ca tehnologia avanseaza si fotografii au nevoie si de astfel de gadgeturi.
 • Am ajutat, ca parteneri, la organizarea si dezvoltarea celor mai importante concursuri si evenimente foto din Romania

Asadar, alaturi de voi, am avut un an extraordinar aici, la Clubul Foto. Ce urmeaza? Mai multe surprize si un an cel putin la fel de bun!

Inainte sa inchei, vreau sa multumesc prietenilor si partenerilor: F64, Photosetup, Canon Romania, Think Thank Photo Romania, Phototour, Photolife, Sony Romania, Panasonic, BenQ, Scoala de Fotografie Freelancer, TehnoPc.roFoto4All.ro, Academia de Fotografie si bineinteles partenerilor media pentru sprijinul si increderea acordata!

Iar pentru ca luna Iulie este o luna aniversara, surprizele nu se opresc aici! Am lansat deja concursul foto aniversar si urmeaza alte proiecte si surprize pe care le vom anunta in curand!

La Multi Ani si … Spor la fotografiat! 🙂

3 COMENTARII

 1. Felicitari Calin si mult succes mai departe! As vrea pe viitor sa vad tutorialele tale ca video, pe Youtube, sa testezi un aparat/obiectiv/accesoriu live, mergand si vorbind despre el "pe teren". Am fost lamurit aici in multe situatii in care altii testeaza aparatura doar intr-un studio foto. Ai avut dreptate in tot ceea ce ai spus (mai mult sau mai putin, depinde de opinia fiecaruia, unii nu vad o parte din "defectele" gasite de tine ca "minusuri" si nu toti isi dau seama de punctele forte prezentate de tine aici. Dar, pe scurt, revista ClubulFoto e de nota 20+ (evident, persoana sau persoanele din spatele acestui nume)! Felicitari inca o data!

Lasă un răspuns