Maschere di Venetia la Brasov
Maschere di Venetia la Brasov

Artistul fotograf Simion Buia aduce parte din colecția de fine art photography „Maschere di Venezia” la Brasov. Fotograful reda in tablourile sale atmosfera de poveste, spiritul si culoarea Carnavalului de la Veneția, unde merge de 10 ani, o selecție a celor mai bune imagini realizate fiind cuprinse anual in colecția si expoziția cu tradiție Maschere di Venezia. La Brasov, expoziția este gazduita de Terroirs, Boutique du Vin in perioada 15 noiembrie – 15 decembrie, intalnirea dintre fotograf si colecționarii de arta brasoveni fiind programata pentru data de 28 noiembrie.

Locație: Terroirs, Boutique du Vin, strada Diaconu Coresi, 500025 Brasov
Perioada: 15 noiembrie – 15 decembrie 2013

„Am incercat sa surprind ceea ce individualizeaza masca, nu ceea ce uniformizeaza. Pentru mine, masca reveleaza, nu ascunde si de aceea merg an de an pentru a surprinde noi motive si a le include in colecția mea. Aceasta a fost tradusa intr-o expozitie in care am folosit o tehnica neconventionala care, acum 4 ani când am inceput sa construiesc colecția Maschere di Venezia, era unica in România.” spune fotograful Simion Buia, artist cunoscut mai ales pentru seria de portrete cu actori români celebri. „Calitatea exponatelor este strâns legata de perceperea seriei de imagini ca o colecție de autor. Imaginile au fost imprimate pe o pânza fine art canvas si fixata de un sasiu, iar lucrarile, de mari dimensiuni (40×60 cm, 70×105 cm, 140×210 cm respectiv 160×240 cm), sunt scoase din seria reproducerilor mecanice, devenind astfel unicate.” mai spune fotograful.

Datorita tehnicii de printare, lucrarile sunt percepute mai degraba ca tablouri si au fost achiziționate si expuse in birourile si casele unor colecționari din România, Ungaria, Austria si Germania. Calitatea printului este garantata 100 de ani in conditii de muzeu, iar seria este limitata la 15 exemplare din fiecare imagine, tabloul fiind insoțit de certificatul de autenticitate. Expoziția de la Brasov, insumând 24 de exponate, este cu vânzare, achiziționarea fiind posibila in cadrul evenimentului din data de 28 noiembrie la care intrarea se face pe baza de rezervare la urmatoarea adresa raluca@brandingpentrufotografi.ro

Simion Buia a studiat estetica fotografiei la Kunstakademie Düsseldorf, la celebra Becher Schule unde Andreas Gursky si Thomas Ruff i-au fost indrumatori apropiati. Acum traieste la Bucuresti unde lucreaza la un alt proiect cultural – Actorii si fotograful, distins cu Mentiune la Gala Societatii Civile. In 2011 a pus bazele unei scoli in domeniul artei si tehnicii fotografice, numita Academia de Fotografie.

Maschere di Venetia la Brasov
Maschere di Venetia la Brasov

 

Lasă un răspuns