Odata cu inceperea toamnei, ne pregatim si noi cu sesiuni de cursuri si workshop-uri. Iata ce a pregatit echipa PhotoLife:

Natura in fotografie – curs foto online si la Brasov cu Dan Dinu

Natura in fotografie
Natura in fotografie

Vine toamna si odata cu ea si anotimpul fotografiei de natura. De ce? Pentru ca in toamna peisajul devine mai spectaculos si mult mai fotogenic. Daca vrei sa inveti cum poti aborda acest peisaj, cum sa cauti luminile cele mai frumoase si fenomenele cele mai interesante, cum sa cauti animale si cum sa le surprinzi in ipostaze cat mai inedite, sau cum poti sa te bucuri de flori si insecte cu ajutorul macrofotografiei, nu iti ramane de facut decat sa te alaturi altor pasionati ca si tine la cursul pe care ti l-am pregatit in acest inceput de toamna. Acesta este singurul din tara in acest moment care trateaza exclusiv fotografia de natura si insumeaza peste 400 de pagini cu informatii si nu mai putin de 800 de imagini ilustrative cu date exif pentru o mai buna intelegere, cu schite explicative si foarte multe studii de caz. Pe langa toate acestea, Dan Dinu iti va fi ghid in tot acest demers, fie la cursurile din sala de la Brasov, sau la discutiile de la cursul online. Dupa mai bine de 6 ani de sustinut cursuri de fotografie, Dan va sti cum sa iti explice fiecare amanunt, astfel incat fotografia de natura sa devina ceva simplu si atragator. Normal ca, pe langa partea teoretica, ne vom bucura si de iesiri pe teren, pentru ca fotografia de natura se invata afara, cu aparatul in mana.

Natura in fotografie – Brasov – incepe in 09 septembrie 2013 – Detalii aici.

Natura in fotogarfie – online – incepe in 11 septembrie 2013 – Detalii pe Photolife.ro

Natura in fotografie
Natura in fotografie

In Tara Lapusului – workshop foto cu Dan Dinu

In Tara Lapusului
In Tara Lapusului

Nimic nu se compara cu Maramuresul atunci cand vine vorba de oameni si de ospitalitate. In acest tinut in care satul inca mai rezista, vom putea sa ne mai amintim de vacantele de la bunici, de cararile prafuite si de casele  garbovite, de animalele domestice care cu toate aveau un nume, de mirosul de iarba si de mancarea facuta pe soba. Tara Lapusului este poate cea mai bine conservata zona din acest punct de vedere, este o zona in care turismul a patruns mai greu si locurile au ramas neschimbate. Fotografia va fi pentru noi un instrument prin care sa intelegem lumea acestor oameni, mereu deschisi si zambitori, insa acest instrument este doar un pretext pentru a descoperi povesti de viata si pentru a trai experiente pe care multi dintre noi le-am uitat. Pana acum am fost de trei ori in Tara Lapusului la acest workshop si de fiecare data am descoperit altceva. Nu o sa regizam nimic, nu o sa cautam cu orice pret un anumit tip de imagine, o sa ne lasam purtati de cararile satului si o sa cautam momente autentice. In acest fel nu invatati numai sa fotografiati, ci invatati si cum trebuie sa vedeti si cum trebuie sa va cautati subiectele, lucru deosebit de important pentru cineva care vrea sa isi gaseasca propriul drum in fotografie. La acest workshop niciodata nu stii la ce sa te astepti, iar din acest motiv fiecare editie in parte a fost una deosebita.

In Tara Lăpusului – 12-15 septembrie 2013 – Detalii pe Photolife.ro

Va asteptam!

In Tara Lapusului
In Tara Lapusului