Serialul documentar „Descopera Romania Salbatica”, realizat de fotograful Dan Dinu si videograful Cosmin Dumitrache, va fi proiectat, in premiera, pe 1 Aprilie, la Centrul Cultural „Reduta” din Brasov. Cei doi au lucrat la acest proiect in ultimii doi ani, serialul fiind o completare a proiectului Romania Salbatica – o initiativa a lui Dan Dinu in colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature).

Descoperă România Sălbatică – trailer from Dan Dinu on Vimeo.

In cadrul acestui proiect au fost vizitate si fotografiate cele mai spectaculoase zone din parcurile nationale si naturale, iar imaginile rezultate sunt puse la dispozitia parcurilor si a ONG-urilor de mediu pentru o mai buna promovare a zonelor naturale de la noi din tara. Acesta este cel mai mare proiect de fotografie de natura realizat pana acum in Romania.

Cei doi au inceput sa puna bazele NTD (Nature and Travel Documentaries) si au conceput acest serial documentar, care pe parcursul fiecarui episod va va plimba printr-o alta zona naturala deosebita a Romania. Dan Dinu este si prezentatorul filmelor. Pe langa informatii despre locurile vizitate, fotograful ofera si multe sfaturi despre fotografie. Pana in acest moment este gata un prim sezon al documentarului, iar zonele prezentate sunt Mestecanisul de la Reci din Covasna, Delta Dunării, Valea Ialomitei din Parcul Natural Bucegi, Zona Padis din Parcul Natural Apuseni si Masivul Ciucas.

Primele doua episoade vor fi lansate pe 1 Aprilie, la Brasov, fiind disponibile online pe siteul www.ntdfilm.ro incepand cu aceasta data. In cadrul evenimentului de la Centru Cultural Reduta, vor fi proiectate primele doua episoade, ce au ca subiect Mestecanisul de la Reci si Delta Dunarii, lansarea fiind realizata in prezenta celor doi fotografi implicati in proiect. Intrarea este gratuita.

Coordonate:

  • Centrul Cultural Reduta, Brasov
  • Str. Apolonia Hirsher nr. 8
  • 1 Aprilie, ora 18:00
Documentar: Descopera Romania Salbatica
Documentar: Descopera Romania Salbatica