Dupa 10 luni de la primele zvonuri, iata ca GoPro lanseaza Karma, prima drona proiectata de ei. Aceasta este complementara camerelor de actiune din seria GoPro, care se monteaza pe drona pentru filmari si fotografii spectaculoase, pe un sistem de stabilizare giroscopic detasabil. GoPro Karma va costa aproximativ 850 Euro fara camera, iar pe ea veti putea monta un GoPro Hera 4 sau 5 (sa, lansat si el tot azi).

Drona GoPro Karma

Drona GoPro Karma
Drona GoPro Karma

GoPro Karma este o drona proiectata special pentru utilizatorii entuziasti, care vor sa se distreze inregistrand imagini si videoclipuri din perspective noi. Este, practic, un suport „zburator” pentru o camera de actiune GoPro. Are telecomanda cu ecran LCD touch-screen integrat (spre deosebire de alte drone de pe piata care se folosesc de un smartphone pentru comanda) si o serie de functii automate pentru decolare/aterizare, return-to-home daca pierde conexiunea cu telecomanda sau ramane fara baterie, etc. O drona mica, cu bratele motoarelor rabatabile, care intra intr-un rucsac ce poate fi purtat cu usurinta, oriunde, asa cum ne arata si videoclipul de prezentare GoPro publicat ieri si pe care il puteti vedea aici:

Drona GoPro Karma are un sistem de prindere detasabil, pe care se poate monta o camera GoPro Hero 4 sau 5, sistem de prindere care are si rol de stabilizare pentru camera si care poate fi folosit si stand-alone, pentru a stabiliza imaginile trase din mana cu GoPro-ul. Practic, „drona” este de fapt un „kit” compus din doua accesorii complementare camerei de actiune: drona in sine si stabilizatorul detasabil.

GoPro Karma va ajunge in Romania incepand cu luna Octombrie si, cu siguranta, voi incerca sa fac rost de una pentru un test-flight. Pana atunci insa, eu ma reintorc azi la standuri, la Photokina, si poate apuc sa o vad acolo. Va tin la curent.

Kit-ul GoPro Karma
Kit-ul GoPro Karma