Probabil ultima mare lansare de la Photokina, dar si una din cele mai asteptate. Sigma adauga trei noi obiective gamei Global Vision: 85mm f/1.4 ART, 12-24mm f/4 Art si 500mm f/4 Sport. Cele trei vor ajunge in Romania in noiembrie, iar preturile estimative sunt: 85mm la 5.399 lei, 12-24mm la 7,199 lei. Am sa trec astazi pe la standul Sigma de la Photokina sa le vad si am sa va povestesc pe Facebook despre ele.

Sigma 12-24mm f/4 ART
Sigma 12-24mm f/4 ART

Sigma 12-24mm f/4 ART

Sigma 12-24mm f/4 ART este varianta „revizuita” a obiectivului pe care compania nipona il avea deja in gama, inainte de trecerea la conceptul Global Vision (Sport/Art/Contemp.). Este obiectivul pe care eu inca il am in trusa foto, fiind foarte bun pentru cei care prefera focalele wide. Este compatibil full frame, iar modelul nou vine cu un motor de focus mai performant si lentile asferice, pentru a reduce distorsiunile si flareul. Din punctul meu de vedere, cea mai mare „hiba” a modelului vechi o reprezenta vignetarea foarte puternica. Asa ca, sper ca au rezolvat si asta. Oricum, sunt tare curios sa vad cat de performant este, avand in vedere ca pretul este aproape dublu decat al modelului precedent…

Sigma 85mm f/1.4 ART
Sigma 85mm f/1.4 ART

Sigma 85mm f/1.4 ART

Sigma 85mm f/1.4 ART este, cu siguranta, cel mai asteptat obiectiv de catre fanii brandului, din tot line-upul Sigma de pana acum. Un obiectiv ideal pentru portrete, vine acum cu motor de focalizare silentios si rapid, de tip HSM si o formula optica noua, imbunatatita, pentru imagini clare, sharp si bokeh cat mai placut, asa cum ii sta bine unui obiectiv de portret profesional. Sa vedem cand ajunge in Romania, pentru ca sunt foarte curios sa il testez.

Sigma 500mm f/4 DG OS HSM

Sigma 500mm f/4 ART
Sigma 500mm f/4 ART

Si, la final, al treilea obiectiv lansat de niponi aseara este Sigma 500mm f/4 DG OS HSM din gama Sport, care vine cu diafragma electronica, slot pentru filtre intre montura si primul element optic, o formula optica ce include doua elemente de tip FLD si una SLD si un sistem de stabilizare care vine cu doua moduri de functionare, optimizat pentru shootingul surprinderea in miscare. Carcasa este realizata din aluminiu si aliaj de magneziu si este etanseizat impotriva stropilor de apa, a prafului si a intemperiilor. Si acesta va ajunge in magazine incepand cu luna Noiembrie, la un pret estimat de 5900 Euro.

Toate obiectivele lansate azi vor putea fi achizitionate cu monturi pentru Canon, Nikon sau Sigma si sunt compatibile cu Sigma USB Dock. Preturile estimative sunt: 85mm la 5.399 lei, 12-24mm la 7,199 lei  si vreo 5900 Eur pentru 500mm f/4.

Ramaneti pe frecventa, pentru ca intr-o ora ajung la Photokina, la standuri, si vin cu noutati, impresii si fotografii „la cald”. Si poate si un Live…

2 COMENTARII

Lasă un răspuns