Compania Z Camera (fondata in SUA in 2013 de un grup de studenti sud coreeni) a anuntat intentia de a lansa cea mai compacta camera foto cu senzor micro 4/3 si obiective interschimbabile. Este vorba despre modelul E1, camera care combina ce e mai bun din ambele lumi: o dimensiune redusa ca a unui action-cam dar si versatilitatea oferita de cele peste 40 de obiective disponibile acum pe piata pentru montura Micro 4/3.

E1 - cea mai compacta camera cu senzor si montura Micro 4/3
E1 – cea mai compacta camera cu senzor si montura Micro 4/3

Camera E1 are doar 7cm latime dar vine cu o serie de specificatii tehnice notabile pentru dimensiunile sale reduse: senzor CMOS Micro 4/3 de 16 megapixeli capabil sa inregistreze si secvente video la rezolutie 4K 4096×2160 24p sau 3840×2160 30p, Wi-Fi si Bluetooth integrate, un ecran LCD de 2,5 inch sensibil la atingere si un ecran secundar aflat in partea de sus a aparatului ce afiseaza principalele setari si durata de viata a acumulatorului. Toate astea sunt integrate intr-un body din aliaj de magneziu, ce asigura o rezistenta sporita la socuri si vibratii. In ceea ce priveste autonomia, producatorii afirma ca E1 poate inregistra pana la 45 de minute de film 4K la o singura incarcare a acumulatorului.

E1
E1

In ceea ce priveste conectivitatea, E1 integreaza atat tehnologii Wi-Fi cat si Bluetooth, iar pentru utilizatorii de smartphone cu Android sau iOS producatorii ofera gratuit si o aplicatie care permite controlul camerei de la distanta, inclusiv declansarea si vizualizarea pe ecran, in timp real, a imaginilor inregistrate de camera.

Deocamdata proiectul E1 este doar un prototip, compania americana planuind lansarea pe piata a produsului in luna Decembrie a acestui an. Pana atunci insa, au nevoie de fonduri pentru a duce la bun sfarsit acest proiect, asadar daca va intereseaza acest model il puteti precomanda si puteti ajuta la finalizarea lui aplicand la campania de foundrising de pe Kikstarter. Cand va fi lansata, E1 ar trebui sa poata fi achizitionata cu aproximativ 699 USD.

Mai multe detalii despre E1, cat si imagini si filme 4K inregistrate cu prototipul acestei camere, gasiti pe siteul producatorului.

E1 Camera – specificatii tehnice pe scurt:

  • Senzor CMOS Micro 4/3
  • Rezolutie 16 megapixeli
  • ISO maxim 102,400
  • Autofocus cu 64 de puncte (inclusiv AF continuu in timpul filmarii)
  • Filmare 4K 24p
  • Wi-Fi integrat
  • Bluetooth integrat
  • Autonomie 45 minute (filmare continua)

Lasă un răspuns