Aseara, fotograful Joseph Koudelka a expus la Foto Anexa MNAC din Bucuresti, o parte din seria de fotografii ce au documentat lupta cehilor pentru democratie si care au fost realizate pe strazile din Praga in timpul evenimentelor politice din august 1968.

Intitulata sugestiv „Invazie 68 Praga”, expozitia de fotografie alb-negru prezinta lupta pentru libertate, speranta si curaj, in cadre ce poarta semnatura inconfundabila a fotografului praghez. Aceasta serie de momente imortalizate de Joseph Koudelka evidentiaza spiritul liber al orasului Praga, acelasi spirit puternic ancorat in ADN-ul marcii Staropramen.

Staropramen continua sa fie un sustinator important al Centrului Ceh si sa promoveze in România cultura Cehiei cu toate valentele ei, de la muzica, la pictura, fotografie sau arta teatrala. Urmatorul eveniment prezentat de Centrul Ceh si sustinut de Staropramen va fi dedicat artei posterului de film. Expozitia “Film Poster is Not Dead” se desfasoara intre 19 noiembrie si 6 decembrie la sediul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti.

Mai multe fotografii puteti vedea in portofoliul lui Joseph Koudelka de pe Magnum Photos.

©Josef Koudelka / Magnum Photos
©Josef Koudelka / Magnum Photos
©Josef Koudelka / Magnum Photos
©Josef Koudelka / Magnum Photos