Yahoo a cumparat platforma Tumblr ieri, dar asta nu este singura veste buna din partea companiei americane: platforma Flikr, aflata la randul ei in portofoliul Yahoo, a fost relansata cu un design complet diferit fata de ce eram obisnuiti pana acum si vine cu o oferta noua: 1 TB spatiu de stocare gratuit, pentru toti utilizatorii! Este o strategie cu care Yahoo incearca sa revigoreze platforma, intr-o perioada in care din ce in ce mai multi utilizatori au „migrat” catre retelele sociale mai avansate, cum ar fi Facebook sau Google+.

Noua pagina de profil de pe Flickr
Noua pagina de profil de pe Flickr

Desi designul celei mai mari platforme de photosharing ramasese, ca si concept, pe undeva prin anul 2005, iata ca astazi Flickr se „reinventeaza” si ne prezinta un design complet nou si o experienta in utilizare  imbunatatita. La prima vedere, difrentele sunt extrem de mari si noul design seamana destul de mult cu modul de afisare al fotografiilor de pe Google+.

Noul stream "Explore"
Noul stream „Explore”

Toate sectiunile siteului au suferit modificari, accentul fiind pus pe prezentarea imaginilor si mai putin a informatiilor conexe (acum trebuie sa dai scroll ca sa vezi grupurile in care este incadrata o fotografie sau datele exif, de exemplu). Cu siguranta de noul design se vor bucura mai ales cei care au monitoare si rezolutii mari.

Noul Flickr
Noul Flickr

Streamul (Explore) a fost si el reproiectat, afisarea fotografiilor fiind acum mai bine structurata si navigarea mai intuitiva. Au aparut o serie de elemente de navigare noi, care ne amintesc din nou de platformele de socializare ale momentului, Facebook si Google+.

In plus, fiecare membru al platformei beneficiaza acum de pana la 1TB (1000GB) de spatiu de stocare gratuit, fara a fi obligat sa achizitioneze un cont „Premium”.

Cum vi se pare noua interfata Flickr? Este mai usor de utilizat decat cea veche sau preferati sa utilizati in continuare varianta clasica, daca acest lucru ar fi posibil?

Flickr ofera acum gratuit pana la 1TB de stocare pentru fiecare membru
Flickr ofera acum gratuit pana la 1TB de stocare pentru fiecare membru

4 COMENTARII

  1. super TARE 😀 .. ma tot gandesc de unde pot avea atata spatiu la cate conturi exista in lume! :))

    • Ei nu blocheaza 1TB de spatiu de stocare pentru fiecare utilizator. Daca cineva incarca 1TB de imagini spatiul lui alocat va ajung la maximum de 1TB, dar daca cineva va ridica dor 20MB de fotografii el va ocupa doar 20MB si nu 1TB. Spatiul de stocare e relativ ieftin acum, si pot adauga in functie de nevoie, dar niciodata la 1 utilizator nou nu adauga din prima 1TB. Plus nu este economic sa faci back-up la spatiu gol dat unui utilizator, deci totul este alocat dinamic in functie de ceva indici.

Lasă un răspuns