Cel mai mare concurs foto international de fotografii realizate din drona si-a desemnat castigatorii. Printre ei se afla si un fotograf din Romania – Calin Stan – adica subsemnatul. Concursul, ajuns acum la a IV-a editie, este organizat anual de comunitatea Dronestagram impreuna cu National Geographic si este principalul concurs tematic de fotografie aeriana organizat la nivel global. Toti castigatorii, de la toate cele trei categorii, ii poti vedea aici.

Fotografia castigatoare a locului 2 in categoria Nature este cea pe care, cel mai probabil, o cunosti deja: serpentinele de la Cheia (DN1A), pe care le-am fotografiat cu drona in luna Iulie a anului trecut. Adica prima imagine din seria de fotografii cu sosele, pe care am denumit-o Infinite Road to Transylvania si pe care o poti vedea aici. Dar si imaginea care a fost cea mai distribuita si care a aparut cel mai mult in presa si in reviste, din intreg proiectul. Aceasta:

Locul 2, categoria Nature: Infinite Road to Transylvania - Calin Stan - TheDrone.ro
Locul 2, categoria Nature: Infinite Road to Transylvania – Calin Stan – TheDrone.ro

Locul 1 in aceeasi categorie, Nature, este adjudecat de un fotograf din Spania:

1st Prize Winner – Nature: Provence, summer trim by jcourtial
1st Prize Winner – Nature: Provence, summer trim by jcourtial

Iar locul 3, de un fotograf din Franta, cu imaginea unor sloiuri de gheata:

3rd Prize Winner – Nature: Ice formation by Florian
3rd Prize Winner – Nature: Ice formation by Florian

Locul 2 in categoria Nature reprezinta o surpriza si pentru mine. E drept, timingul a fost perfect. Acum doua zile proiectul meu de fotografie aeriana TheDrone.ro a implinit un an, iar fotografia castigatoare am realizat-o in prima parte a lunii Iulie a anului trecut.

Ce am castigat? O camera foto-video 360 cu rezolutie 4K, Kodak PixPro SP360 si – poate cel mai important pentru mine – aparitia in revista National Geographic editia tiparita din Franta, in galeria castigatorilor concursului. Sunt chiar curios cum va fi camera Kodak, mai ales ca merge montata si pe drone. Va tin la curent, bineinteles! 

Galeria castigatorilor o puteti vedea pe pagina oficiala a concursului foto de pe siteul organizatorului: Dronestagr.am

Cam atat pentru acum. Asa cum va spuneam, aventura cu drona continua! 🙂

9 COMENTARII

Comments are closed.