Fuji F800 EXR
Fuji F800 EXR

Compania FujiFilm a anuntat recent noul compact Fuji F800 EXR, un super-zoom cu conectivitate wireless (Wi-Fi), senzor de 16 megapixeli CMOS si capabil sa inregistreze imagini in format RAW. Astfel, Fuji F800 EXR intra in liga compactelor performante, care pot fi utilizate de fotografii pretentiosi sau ca si aparat de back-up alaturi de un DSLR mid-level. Fuji F800 EXR are un obiectiv care ofera o distanta focala echivalenta 25-500mm si diafragma maxima f/3.5-5.3, poate surprinde imagini in format RAW dar si filme in format Full HD 1080p si are toate modurile de fotografiere cu care sunt obisnuiti fotografii pretentiosi: Program (P), Prioritate de Timp / Diafragma (A/S) si Manual (M).

Modelul F800 introduce o functionalitate noua in gama EXR de la Fuji si anume conectivitatea wireless integrata, care permite transferul rapid al imaginilor intre aparat si un dispozitiv cu sistem de operare Apple iOS sau Android, cu ajutorul aplicatiilor dedicate care pot fi descarcate pe mobil sau pe tableta din Apple Store sau Google Play. Aplicatia se numeste Fujifilm Photo Receiver si este gratuita.

Fuji F800 EXR include un sistem hibird de stabilizare a imaginilor care utilizeaza trei tehnologii independente pentru a asigura imagini clare, nemiscate. Astfel, pe langa stabilizarea optica si sensibilitatea ISO ridicata, Fuji F800 EXR utilizeaza si noul sistem intitulat Fuji Motion Detection, care identifica daca subiectul din imagine este in miscare si alege o sensibilitate ISO si o deschidere a diafragmei astfel incat nu doar imaginea sa iasa nemiscata ci si subiectul.

F800 EXR va putea fi utilizata si sub apa, cu ajutorul carcasei subacvatice dedicate, care va fi disponibila ca accesoriu. Inca nu stim data cand vom putea gasi in magazine noua camera si nici pretul estimativ.

Fata de modelul actual, F770 EXR, noua camera nu mai include modulul GPS, o functie destul de inutila daca ma intrebati pe mine…

Fuji F800 EXR
Fuji F800 EXR

Lasă un răspuns