Va invit la un nou workshop de fotografie si editare foto in perioada 25-27 Ianuarie 2013 in satul Magura, Brasov. Ne vom afla intr-o locatie de vis, intr-un sat de munte de un pitoresc aparte. Vom urmari cadre deosebite, creionari pe zapada date de garduri, case acoperite de nea si cosuri fumegand in aerul rece al iernii, portrete de localnici, detalii naturale ale acestui loc minunat, vom privi soarele cum rasare dinspre Bucegi si vom incerca sa surprindem frumusetea stelelor deasupra satului.

UPDATE 23 Noiembrie: au mai ramas 4 locuri disponibile la workshop!

Workshop Foto de Iarna la Magura
Workshop Foto de Iarna la Magura

Perioada de desfasurare:

25 – 27 Ianuarie 2013

Pret:

Pretul este de 500 RON/persoana. Pentru cei care au participat la workshop-uri anterioare se ofera o reducere de 10%.

Pretul include cazarea, masa si participarea la tura foto. Nu este inclus transportul.

intalnirea:

intalnirea va avea loc in satul Magura, vineri 25 ianuarie 2013.

Numar de participanti:

Numarul minim de participanti este de 8 si cel maxim 12. in cazul in care nu se strang 8 participanti tura va fi reprogramata sau se vor returna banii.

Teme tehnice ce vor fi abordate si tutoriale video:

Vom discuta despre setarile aparatului foto, importanta diafragmei in fotografia de natura, decizii privind timpul de expunere, modalitati de a evalua expunerea pentru un cadru, vom discuta despre importanta filtrelor graduale si a celor de polarizare, importanta subiectului in fotografia de natura si intregul sir de decizii ce deriva.

in ce priveste prelucrarea, in prima seara voi prezenta cateva imagini personale si modalitatile in care au fost prelucrate, prin vizualizarea surselor Photoshop. Discutiile tehnice de duminica se vor concentra pe vizualizarea fotografiilor tuturor participantilor si oferirea de sugestii privind compozitiile fotografiate.

Toate sursele fotografiilor ce vor fi prelucrate sambata seara, impreuna cu prezentarile tehnice vor fi scrise pe dvd-uri si oferite participantilor la plecare. Pe dvd-uri vor fi si sursele fotografiilor prezentate in prima seara. Aceastea vor avea si tutoriale video ce vor explica intregul proces de prelucrare, astfel ca participantii sa poata urmari in mod facil prelucrarile si dupa workshop.

Un bonus va consta in oferirea unor tutoriale video create de mine. Aceste tutoriale se refera la notiunile de baza privind utilizarea programelor de prelucrare. in acest fel orice participant, indiferent de nivelul pregatirii, va putea relua prelucrarile in mod facil, dupa workshop.

Programul turei foto

*programul este unul de principiu si poate fi modificat la fata locului in functie de vreme

Vineri

intalnirea participantilor, in jur de 12:00 – 14:00. Urmeaza cunoasterea participantilor si o scurta prezentare a programului turei foto, impreuna cu trepiedele Manfrotto oferite de partenerii nostri de la Photosetup. Apoi vom iesi la o scurta tura foto pana spre apus. Ne intoarcem la pensiune unde vom servi cina si un vin fiert. Urmeaza apoi prezentari de fotografie si discutii tehnice. Daca vremea permite (daca este senin) vom iesi la o sedinta foto de noapte pentru a surprinde stralucirea stelelor peste sat si asupra Bucegilor.

Sambata

Tura foto la rasarit (daca permite vremea). Urmeaza intoarcerea la pensiune unde vom lua micul dejun. Apoi iesim la fotografiat in zona. Masa de pranz o vom lua sub forma de pachete undeva pe drum. Seara luam cina la pensiune si urmeaza prelucrari ale fotografiilor facute in ziua respectiva.

Duminica

Tura foto la rasarit (daca permite vremea). Micul dejun, urmat de discutii tehnice privind compozitiile create de participanti in timpul workshop-ului. intalnirea se va termina cu pranzul (in jur de ora 14:00).

Echipament Foto

Puteti participa cu orice fel de aparat foto: compact, bridge sau DSLR. Echipamentul foto ideal dar nu obligatoriu va include un DSLR, trepied foto, acumulatori de schimb, geanta foto, filtre graduale, filtru de polarizare, declansator cu fir sau wireless.

Echipament de munte

Nu vom avea de urcat pe trasee dificile dar totusi ne aflam intr-o zona de munte, pe drumuri care arata ca cele forestiere. Personal va recomand urmatorul echipament dar in functie de posibilitati acesta poate fi adaptat: bocanci impermeabili cu soseta mai groasa, pantaloni de munte epntru vreme friguroasa sau suprapantaloni, parazapezi, bluze de corp (nu din bumbac pentru ca acesta mentine umeazeala rece pe spate), polar 100, polar 200 (in functie de vreme il luati cu voi saul il lasati la pensiune), jacheta de iarna.

Plata

Plata se poate face in una sau doua transe. Pentru a fi considerat inscris trebuie achitat cel puti un avans de 300 RON. Plata va fi facuta integral pana pe data de 11 Ianuarie, in contul deschis la RAIFFEISEN pe numele BONCIU TOMA. Contul este RO89 RZBR 0000 0600 0621 6200.

Modalitatea de inscriere

Inainte de a efectua plata va rog sa trimiteti un email la bonciutoma@yahoo.com pentru a verifica disponibilitatea locului. Dupa primirea confirmarii puteti plati iar confirmarea de plata o scanati/fotografiati si o trimiteti prin email. Sunteti considerat inscris in momentul in care ati efectuat plata integral sau ati achitat un avans de minim 300 RON.

Conditii de anulare a turei foto

In cazul in care tura foto se anuleaza din diverse motive veti primi inapoi suma integrala de bani sau vom reprograma tura foto.

Daca un participant face plata si din anumite motive anunta dupa data de 11 Ianuarie ca nu mai poate partipa se va returna diferenta pana la 250 RON (aceasta suma este aferenta cazarii si mesei si va fi deja virata in contul pensiunii dupa aceasta data – deci nu poate fi returnata).

Cei care au efectuat plata si din anumite motive anunta ca nu mai pot participa inainte de 11 Ianuarie vor primi inapoi suma integrala achitata.

Informatii suplimentare si date de contact

Pentru orice intrebari ma puteti contacta la email bonciutoma@yahoo.com sau la numarul de telefon 0741 77 10 42 (Vodafone) sau pe Facebook la http://www.facebook.com/tomabonciu.

Lasă un răspuns