Pentru ca s-a dovedit ca obiectivele cu focus manual, de calitate, au succes pe piata (vezi Samyang), Kipon, o companie din Shanghai, a lansat in parteneriat cu producatorul IB/E Optic din Germania, cel mai luminos obiectiv pentru aparatele foto mirrorless: Ibelux 40mm f/0.85. Noul obiectiv va fi comercializat sub brandul Handevision (format din „Han” – China, „De” – Germania, „Vision” – viziune) si va costa nu mai putin de 2.000 USD.

Ibelux 40mm f/0.85
Ibelux 40mm f/0.85

E mult, e putin? Probabil este mult, pentru un obiectiv cu o distanta focala cu o utilitate discutabila (echivalent 60mm pe APS-C). In schimb, asa cum se lauda noua companie in comunicatul de presa, Ibelux 40mm f/0.85 are meritul de a fi cel mai „luminos” obiectiv pentru aparatele foto mirrorless lansat pana acum.

Ibelux 40mm f/0.85 va fi disponibil pentru montura Sony NEX, Fuji X, Canon EOS M si Micro 4/3, incepand cu luna Februarie a anului viitor. Obiectivul are o formula optica formata din 10 elemente dispuse in 8 grupuri, este construit din metal (atat in interior cat si la exterior), cantareste 1,2KG (!!!) si are o lungime de 13cm.

Deocamdata nu avem informatii despre pretul estimativ pentru Europa al acestui obiectiv.  Nu stim nici daca va fi comercializat in Romania. Dar Handevision este un brand care merita urmarit in continuare. Au promis ca vor lansa si alte obiective fixe cu optica de top, dar la preturi mai ‘acesibile’. Probabil pe modelul Samyang….

Comunicatul de presa oficial este aici.

2 COMENTARII

  1. tinand cont de faptul ca leica noctilux e de peste 5 ori mai scump, NU, nu mi se pare scump

  2. Da, dar Leica e LEICA! S-a remarcat nu numai prin luminozitate, ci si prin optica de vis, sticla unica in lume, in ciuda preturilor piperate. De 2000 Euro (la noi atat va fi, nu dolari), iei 2-3 obiective foarte bune, de la altii, si asa nu trage nimeni la f/0.85, e un obiectiv conceput pentru a detine un titlu, o inovatie, a-si lasa amprenta in "cartea recordurilor", nu pentru utilizatori.

Comments are closed.