Cred ca o sa va intrebati ce cauta o camera de filmat JVC pe un site precum Clubul Foto? De ce nu am pus stirea asta pe Clubul Video? De fapt, stirea asta merita publicata pe ambele site-uri, pentru ca JVC GC-PX10 este o camera foto-video hibrida, dupa cum o lauda producatorul japonez. Ce inseamna asta? Cu un design care se aseamana foarte mult cu un Sony NEX care a avut probleme la nastere, JVC GC-PX10 poate inregistra atat fotografii intr-un mod asemanator oricarui aparat foto mirrorless, la 12 mega pixeli, dar si filme in format Full-HD, cu un mod de operare identic cu al unei camere de filmat dedicata.

Este un fel de struto-camila, aparatul bun la toate, dar care – pana la proba contrarie – este un dispozitiv extrem de interesant si util pentru utilizatorul care nu vrea sa se plimbe in concediu cu doua aparate in geanta.

Interesant este faptul ca JVC GC-PX10 poate inregistra atat imagini statice cat si filme, simultan, iar viteza de fotografiere in rafala este de 8.3 cadre pe secunda. Senzorul CMOS, iluminat din spate, asigura o calitate a imaginilor/filmelor la nivelul standardelor actuale, iar obiectivul are lentile Konica-Minolta si un zoom optic 10x. Da, Konica-Minolta, compania pe care eu o stiam de mult achizitionata si integrata de Sony… !?

JVC GC-PX10
JVC GC-PX10
DISTRIBUIȚI
Articolul anteriorSigma 18-200mm f/3.5-6.3 II DC OS HSM
Articolul urmatorPanasonic FZ45
Fotograf profesionist si fondatorul siteului Clubul Foto. Fotografiez de mai bine de 14 ani, iar portofoliul meu il gasesti pe www.CalinStan.com . Proiectul meu de suflet - fotografia aeriana - se gaseste aici: www.TheDrone.ro

3 COMENTARII

  1. Super camera…JVC GC-PX 10 !!! un model de camera cum n-am mai vazut si care filmeaza si fotografiaza la un nivel professional, sunt foarte incantat de ea.Multumesc celor de la JVC ca sau gandit la un model(acest hibrid) care le poate face pe ambele.Care nu ma crede nare decat sa incerce sa vada ce ''poate'' camera, ca na!!! faptele vorbesc !!!

Lasă un răspuns