Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu

Intre 21 mai – 04 iunie, Photolife si Explore Travel au placerea sa va invite la Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, pentru a vedea o expozitie inedita de fotografie dedicata animalelor, peisajelor si oamenilor din savana africana. Aceasta expozitie este rezultatul primului safari fotografic realizat exclusiv din Romania si organizat prin efortul comun al agentiei Explore Travel, al fotografului Dan Dinu si al ghizilor parteneri din Kenya. Pe toata perioada acestui safari au fost vizitate poate unele dintre cele mai faimoase rezervatii si parcuri nationale: Amboseli, Lacul Nakuru si bineinteles Masai Mara. Prin fata camerei celor care au participat au trecut cele mai emblematice animale ale Africii, elefanti, zebre, lei, leoparzi, gheparzi si numeroase gazele si antilope, insa si unele dintre cele mai rare si periclitate specii, cum ar fi rinocerul negru sau girafa Rothschild. O intalnire fotografica cu aceste faimoase animale, dar si cu celebrii maasai, va asteapta la expozitie.

Cei sase fotografii care expun sunt: Adrian Radulescu, Cristian Goga, Cristian Ilea, Costas Dumitrescu, Dan Dinu si Laurent Lefevre.

Kenya
Kenya

In cadrul vernisajului din 21 mai ora 18:00, o sa puteti sa ii cunoasteti pe autori, o sa puteti vedea imagini inedite din safari si o sa puteti sa aflati mai multe despre turele viitoare. “Multe dintre imaginile realizate în Africa, în acest prim safari, au fost foarte apreciate de catre comunitatea fotografilor de la noi, si asta pentru ca veneam cu un subiect nou, inedit. Acest lucru m-a determinat sa ma gandesc serios la organizarea acestei expozitii. Menirea noastra ca si fotografi, este sa aratam si altora ceea ce vedem, ceea ce surprindem cu aparatul foto. Pana la urma urmei, noi nu suntem decat un altfel de exploratori ai epocii noastre.“, ne spune Dan Dinu, coordonatorul safari-ului din Kenya.

Kenya - Foto: Dan Dinu
Kenya – Foto: Dan Dinu

Cei ce vor veni sa viziteze expozitia au sansa nu numai sa calatoreasca virtual in savana cu ajutorul imaginilor ci si sa afle detalii despre turele viitoare pe care Photolife si Explore Travel le pregatesc in continuare. “Fotografiile au darul de a ne transpune pentru putin timp intr-un alt loc, iar legatura intre calatorii si fotografie este extrem de stransa. Peisajele idilice, animalele salbatice aflate în habitatul lor natural, linistea naturii, triburile de masai si povestile din jurul acestora sunt elementele care ofera calatorului venit prima data în Kenya o experienta de neuitat alaturi de celebra “mal d’Afrique”. Nu este vorba de vreo boala, este dorinta de a reveni cat mai rapid, indragostit iremediabil de continentul negru.“ afirma Dragos Pirnog, coordonator de programe la Explore Travel.

Foto: Dan Dinu
Foto: Dan Dinu

Dupa succesul acestui prim safari, venim in intampinarea celor interesati cu doua ture noi in toamna acestui an. Prima tura de safari este tot in Kenya, unde vom avea din nou o adevarata experienta africana, iar a doua va fi in Uganda, unde o sa ne bucuram de diversitatea acestei tari dar si de un trekking inedit in cautarea cimpanzeilor. Toate informatiile necesare le gasiti aici www.photolife.ro/ro/detalii/photo-tour Pentru a intelege ce inseamna un safari in Africa din punct de vedere al experientei personale, iata ce ne spune Cristian Goga, unul dintre participantii de anul trecut: “Varietatea de specii din Africa este greu de imaginat pentru europeanul aflat la prima calatorie in acest loc. In prima zi, impactul pe care fauna africana l-a avut asupra mea a fost atat de mare, incat am fotografiat timp de 9 ore. In acest interval am avut in fata camerei 96 de subiecte, in medie un subiect de fotografiat la fiecare 5 minute. Cand am ajuns acasa am exprimat in cifre rezultatele calatoriei. Am reusit sa fotografiez 66 de specii de pasari, ceea ce inseamna ca in 6 zile am fotografiat circa 42% din numarul de specii de pasari pe care le-am fotografiat în Romania in 5 ani. Cu toate acestea, ceea ce am reusit sa fotografiez reprezinta cam 6% din cele 1089 de specii de pasari din Kenya. In ce priveste mamiferele, tot in acest interval, am reusit sa fotografiez 25 de specii reprezentand aproximativ 2% din cele 1150 de pe tot continentul. Sunt convins ca trebuie sa ma reintorc in Africa.“

VERNISAJ – 21 mai ora 18:00

EXPOZITIE – 21 mai – 04 iunie 2014 (program vizitare muzeu marti – duminica 10:00-20:00, luni inchis)

Organizatori: Explore Travel, Photolife si Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”.

Parteneri expozitie: Qatar Airways, Nikon si HP.

Lasă un răspuns