Cu Nikon D3100 si un super-zoom, in vacanta!
Cu Nikon D3100 si un super-zoom, in vacanta!

Saptamana trecuta v-am prezentat Kitul de Supravietuire, varianta Canon, adica setul minimal compus din aparat, obiectiv si accesoriile de baza pentru vacanta. Am promis ca revin cu o continuare a acestei micro-serii de articole si iata ca astazi am pregatit kitul in varianta Nikon.

Premiza de la care plec este aceeasi, indiferent de producator: daca nu vrei sa lasi DSLR-ul si obiectivele acasa, pentru relaxare, ar fi bine macar sa alegi un kit cat mai compact si mai eficient, din toate punctele de vedere. Strict pentru concedii si vacante eu prefer obiectivele super-zoom, chiar daca over-all, stiu ca nu sunt cea mai buna alegere daca vrei calitate maxima. Dar, fiind in vacanta, ma simt mai bine asa decat sa car dupa mine 4 obiective intr-un mare si greoi rucsac foto.

Kitul se supravietuire cu Nikon D3100
Kitul se supravietuire cu Nikon D3100

Deci, sa nu mai pierdem timpul si sa vedem care ar fi kitul „de supravietuire” avand la baza un aparat Nikon. Din fericire, de data aceasta am gasit un kit „gata facut”, care satisface nevoile unui fotograf-calator in cea mai mare masura. Este vorba despre kitul de aici.

Ce am ales: un body Nikon D3100, fiindca este suficient compact, usor si face foto ok, un obiectiv super-zoom Sigma 18-200 si – automat – un trepied Manfrotto, geanta Kata C-59 si card de memorie. Cardul are doar 4GB, asadar va recomand cu caldura specifica vacantei sa mai luati inca un card de cel putin 4GB, daca aveti planuri fotografice mari sau vreti sa si filmati cu DSLR-ul. 🙂 Nu uitati si de o baterie suplimentara pentru D3100 si un filtru de protectie pentru obiectiv, mai ales daca mergi la mare.

Ca si data trecuta, va spun si acum: kitul acesta este o recomandare, o solutie practica si confortabila pe care eu as alege-o pentru fotografii in vacanta. Sugestiile prezentate trebuie privite ca pe un „minim necesar” si – bineinteles – pot fi „combinate” oricum.

O alta solutie ar fi un Nikon D5100 cu Sigma 18-250 f/3.5-6.3, dar daca tragem linie calculam costurile kitului pe care vi l-am prezentat mai sus reiese ca am facut o ecnomie de cel putin 600 de Ron. Asadar, un raport calitate/pret foarte bun. Se pare ca plec in vacanta si cu mai multi bani de cheltuiala!

Acestea fiind spuse nu mai imi ramane decat sa va urez „Vacanta Placuta!” si cu fotografii reusite, indiferent de ce „kit de supravietuire” alegeti! 🙂

Centrul istoric, Rovinj, Croatia
Centrul istoric, Rovinj, Croatia

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns