Unii ar spune ca este nevoie de o doza de nebunie sa strabati lumea pana in Patagonia pentru a face fotografii. Altii cred ca este suficient sa fii indragostit de natura si sa iti doresti sa explorezi taramuri indepartate. Noi adaugam ca este esential sa intalnesti oamenii potriviti alaturi de care sa incepi o astfel de calatorie, unica in viata.  Tu cu cine ai merge pana la capatul pamantului?

Patagonia - Expeditie foto alaturi de Mihai Moiceanu
Patagonia – Expeditie foto alaturi de Mihai Moiceanu

In martie 2013 ai ocazia sa pornesti pe urmele lui Magellan, pana la capatul pamantului, intr-o expeditie fotografica marca PhotoTOUR.  Ghid iti va fi Mihai Moiceanu, fotograf cu mai bine de 5 ani de experienta in organizarea de expeditii in destinatii indepartate.

Aflat la cea de-a treia intalnire cu „cetatea vanturilor”, Mihai Moiceanu va conduce grupul in cele mai spectaculoase puncte de statie, la orele perfecte pentru fotografie: „ vom merge impreuna in Patagonia chiliana, pe malul celebrei stramtori Magellan. De aici vom pleca catre nord pentru a face o tura de 8 zile in Parcul national Torres del Paine. Ne vom trezi in plina noapte pentru a prinde rasaritul sub turnurile cerului azuriu – Torres del Paine -, vom merge pe Valea Francezilor si la Ghetarul Grey. Vom pandi rasaritul la lacul Pehoe si vom vizita casa celor 120.000 de pinguini de pe insula Magdalena. O expeditie fotografica in care aventura si ineditul se vor ivi la tot pasul!”.

Patagonia. Foto: Mihai Moiceanu
Patagonia. Foto: Mihai Moiceanu

Ce inseamna o expeditie in Patagonia? 
Afla raspunsul de la unul dintre participantii la phototour-ul din acest an: „In urma unei astfel de experiente, impresiile sunt atat de vii si puternice incat poti spune ca vazand acele locuri, chiar daca nu ai face nicio fotogafie, nu poti avea niciun regret. Ca fotograf, sansa de a te afla intr-un loc si a nu putea face fotografie, este unul dintre cele mai frustrante lucruri. Nu imi doresc asa ceva. Insa, daca m-as fi intors din aceasta calatorie fara fotografii, puterea sentimentelor care m-au incercat in acele locuri si impresiile deosebite ar compensa frustarile de acest gen.” – Nicolae Cosniceru, participant la expeditia Patagonia – Capatul Pamantului, 2012.

Intregul jurnal de calatorie, insotit de fotografii, poate fi citit aici:.
O noua expeditie fotografica in Patagonia se va desfasura in perioada 11-25 martie 2013
Inscrierile se pot face pana la 20.01.2013

Mai multe detalii despre inscriere, locuri disponibile, costuri si organizare gasiti pe siteul PhotoTOUR

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns