This is my Voice
This is my Voice

Asociatia Euroarte anunta lansarea proiectului “This is my voice!”, pentru a face cunoscuta si auzita vocea a 40 de tineri surdo-muti din Romania si Polonia prin metoda Photovoice. Proiectul este  Finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.3, Proiecte pentru democratie participativa.

Organizatorii proiectului, Asociatie Euroarte, isi unesc eforturile cu Asociatia Vasiliada din Craiova, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, Asociatia ArtImage din Cluj, Clubul de fotografie „Mihai Dan-Calinescu” din Craiova si două grupuri informale din Varsovia, Polonia: Polish Intercultural Group si Silent Voices.

Activitatile proiectului se vor desfasura in România şi Polonia, in perioada mai 2011- iunie 2012, si constau in pregatirea a 40 de tineri  cu dizabilitati auditive si de vorbire, prin metodologia photovoice.

Metoda Photo Voice ii va ajuta pe tineri sa se autodescopere si dezvolte, sa se exprime prin intermediul fotografiei, identificandu-si problemele, cautand solutii, autoanalizandu-se, intelegandu-si treptat rolul in lume si viata.

Dupa o intensa pregatire Photovoice, in orasele de provenienta, cei 40 de tineri implicati in proiect se vor intalni la Bucuresti, in cadrul unui workshop. Vor comunica si compara problemele identificate, vor evalua progresul si rezultatele, impreuna.

Cele mai bune fotografii create de tinerii participanti pe perioada proiectului vor face obiectul unei expozitii itinerante in Bucuresti, Craiova , Cluj si Varsovia.

Proiectul „This is my voice!” vrea sa demonstreze ca, in ciuda handicapului lor fizic, tinerii surdo-muti au o voce puternica.

Au dezvoltat abilitati si talente compensatorii in arte vizuale, pantomima, dans, etc.

Sunt deschisi, nonconformisti si liberi in exprimare, entuziasti, calzi, prietenosi si autentici.

Din pacate prejudecatile si conventiile sociale ii marginalizeaza pe acesti tineri; sunt exclusi pe nedrept de pe piata muncii si din comunitate, ramanand inchisi intr-un cerc restrans de prieteni cu aceleasi dizabilitati.

Prin proiectele venite in sprijinul tinerilor surzi dorim sa atragem atentia asupra potentialului enorm detinut de tinerii cu dizabilitati auditive si de vorbire in scopul integrarii acestora in societate.

Mai multe informatii despre proiect sunt disponibile la: www.thisismyvoice-photovoice.blogspot.com