Photokina 2014: Multi producatori s-au laudat in ultimii ani cu aparatele lor digitale care incercau sa simuleze modul de utilizare al aparatelor foto clasice, pe film, prin design si mod de utilizare (Nikon Df, Fuji X-T1 etc). Totusi, se pare ca noul Leica M Edition 60 se apropie cel mai mult de acest deziderat. De ce? Pentru ca Leica M Edition 60 este un rangefinder digital cu o caracteristica unica: nu are ecran LCD!

Leica M 60 cu obiectiv 35mm 14
Leica M 60 cu obiectiv 35mm 14

Asadar, desi inregistreaza imagini digitale, gratie senzorului CMOS Full Frame, noul Leica nu are autofocus si nici expunere automata, iar imaginile sunt salvate automat simultan JPEG si RAW, dar nu veti avea posibilitatea de a le vedea decat pe un Laptop/PC.  Pe spatele aparatului, in locul ecranului LCD este acum selectorul ISO (foto jos).

Leica M Edition 60 este, asa cum indica si numele sau, un aparat fabricat in serie limitata. Lansarea lui marcheaza 60 de ani de la aparitia seriei de rangefindere Leica M. Vor fi produse doar 600 de exemplare, iar cei care isi doresc „rangefinderul digital fara ecran LCD” vor fi nevoiti sa plateasca 15.000 de Euro, pretul de catalog al noului Leica Edition 60.

 

Video: Leica M Edition 60 Unboxing

 

Leica M 60
Leica M 60

Lasă un răspuns