Probabil cea mai importanta sau macar interesanta stire din Japonia, la momentul actual: doi giganti, Leica si Huawei, au semnat un parteneriat de colaborare pe termen lung, cu scopul declarat de a imbunatatii si ‘revolutiona’ modul in care surprindem fotografii cu un smartphone. Leica, producatorul german care fabrica unele din cele mai bune aparate foto din lume si Huawei, producatorul asiatic aflat pe locul 3 global din punct de vedere al vanzarilor de terminale mobile au anuntat acest parteneriat ieri, in cadrul evenimentului CP+ ce se desfasoara in Japonia.

Huawei si Leica - parteneriat
Huawei si Leica – parteneriat

Deocamdata nu avem prea multe informatii despre acest parteneriat si cum se va materializa el. Este cunoscuta colaborarea pe care Leica o are cu Panasonic, producand pentru japonezi lentile pentru obiectivele mirrorless dar si pentru martphoneul Panasonic CM1 dar, spre deosebire de alte companii producatoare de obiective precum Zeiss, nemtii nu au activat intens pe piata de terminale mobile inteligente pana acum. Ramane de vazut daca acest parteneriat se va concretiza prin integrarea lentilelor Leica in smartphone-urile Huawei sau, mai mult, cele doua companii vor lucra impreuna pentru a dezvolta noi camere foto ‘inteligente’ pe care sa le integreze in generatiile viitoare de smartphoneuri Huawei. Conform comunicatului de presa de ieri, as tinde sa cred totusi ca este vorba despre integrarea lentilelor produse de nemti in smartphone-urile Huawei, nu de reproiectarea camerelor foto integrate, in totalitate.

Cert este ca un astfel de parteneriat reprezinta un castig important pentru ambele branduri. Huawei castiga un imens capital de imagine prin asocierea cu Leica, iar Leica – care sunt suficient de isteti sa nu stea deoparte acum, cand vremurile se schimba si smartphoneurile sunt din ce in ce mai folosite pentru fotografii – isi pot dezvolta astfel brandul si pot castiga segmente importante de piata intr-un domeniu nou pentru ei.

Se anunta vremuri interesante. Acum astept sa vad primul smartphone Huawei cu celebrul „Leica red-dot” pe el. Camerele din smartphoneurile Huawei sunt si in prezent foarte bune, al meu Huawei Mate S fiind un bun exemplu a ceea ce pot face cei de la Huawei, dar prin parteneriatul cu Leica ma astept ca lucrurile sa evolueze rapid intr-o directie si mai buna!

Comunicatul de presa al celor doua companii poate fi citit aici.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.