Lensbaby Composer Pro
Lensbaby Composer Pro

Astazi am apucat sa fac primele teste cu noul Lensbaby Composer PRO, cel mai nou obiectiv tilt&shift al celebrei companii americane. Noul Lensbaby Composer PRO reprezinta varianta imbunatatita a modelului lansat anul trecut, principala diferenta fiind constructia elementului de tip „bila” din metal, ce ofera un control mai precis in utilizare. Intr-adevar, noul obiectiv permite o incadrare mai exacta si, din cate observ acum, inelul de focus se misca mai lin.

Lensbaby Composer Pro este compatibil cu toata gama de accesorii ce compun sistemul Lensbaby Optic Swap System si este disponibil in doua variante: Double Glass Optic sau cu noua lentila Sweet Optics 35. Imaginile de mai jos sunt „trase” cu Sweet Optic 35, o lentila noua care permite setarea diafragmei intr-u mod asemanator obiectivelor manuale, fara a mai fi necesara demontarea obiectivului Double Glass si atasarea unei diafragme magnetice, asa cum se intampla in cazul sistemului clasic Lensbaby.

Iata ce poate face noul Lensbaby Composer Pro cu Sweet Optic 35:

La teste cu noul Lensbaby Composer Pro
La teste cu noul Lensbaby Composer Pro
Exemplu de focus selectiv cu  Lensbaby Composer pro
Exemplu de focus selectiv cu Lensbaby Composer pro

Sunt un ‘fan’ al produselor Lensbaby de o buna perioada de timp si am utilizat pana acum varianta Composer „Classic” cu Double Glass Optic. Ce sa zic, acum dupa ce am vazut ce poate noul Sweet Optic 35, voi cauta o varianta sa fac „upgrade”. Calitatea imaginii este aceeasi, dar posibilitatea de a seta diafragma dupa bunul plac, fara a mai utiliza diafragmele magnetice este de un real ajutor in conditii „reale” de fotografie. Pana acum evitam sa schimb diafragmele pe strada, din cauza sistemului destul de anevoios si a riscului de a pierde discurile magnetice, solutia fiind sa utilizez aceeasi diafragma (f/5.6) pentru toate fotografiile dintr-o zi… Asta duce la imagini ratate sau cadre cu un camp de profunzime nepotrivit pentru situatia data. Acesta este un motiv suficient pentru a trece la noul Sweet Optic 35, zic eu!

Lensbaby Composer PRO cu Sweet Optic 35 este disponibil atat pentru Canon cat si pentru montura Nikon, in viitor fiind programate sa apara si versiuni pentru Pentax, Sony si Olympus. Mai multe imagini pe Facebook.

In zilele urmatoare voi publica si articolul dedicat noului Lensbaby si o comparatie intre toate elementele principale ale sistemului (Composer, Composer Pro, Double Glass vs. Sweet Optic 35, Lensbaby Scout).

 

Lensbaby Composer Pro
Lensbaby Composer Pro

* Imaginile de mai sus au fost realizate cu Lensbaby Composer Pro cu Sweet Optic 35 pe un body Canon 50D.

4 COMENTARII

Comments are closed.