a lansat astazi noul obiectiv din seria ART cu focala 14-24mm si deschidere maxima a diafragmei f/2.8. Proiectat pentru a putea fi folosit si pe aparate foto cu senzori de inalta rezolutie (50MPx si mai mult), noul obiectiv va fi disponibil in trei variante, cu montura , si Sigma. Pretul si disponibilitatea sa vor fi anuntate la o data ulterioara. 

Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ART, pe numele sau complet, are o formula optica formata din 17 elemente dispuse in 11 grupuri. Sigma se asigura ca va oferi cea mai buna calitate optica posibila, cu distorsiuni minime (sub 1% focalizat la infinit), “strecurand” in blocul optic 3 elemente de tip FLD, 3 SLD si o lentila asferica. Obiectivul va focaliza de la 24mm la infinit cu un factor de marire maxim 0.18x. Cantareste 1150g si are un diametru de 9.6cm si o lungime de 13.5cm. Sistemul de focalizare este pus in miscare de un motor Ultrasonic, iar obiectivul nu include un sistem de stabilizare optica. Diafragma este alcatuita din 9 lamele circulare.

Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ART va fi disponibil pentru montura Canon EF, Nikon FX si Sigma, iar la Canon va fi compatibil inclusiv cu functia de corectare automata a distorsiunilor si a vignetarii din meniul aparatelor.

Un aspect interensat: desi obiectivul vine standard cu un parasolar tip “lalea”, Sigma a anuntat ca va oferi posibilitatea inlocuirii acestuia cu unul circular normal, pentru acei fotografi care vor sa foloseasca obiectivul in proiecte VR. 

Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ART va fi un obiectiv ideal pentru fotografie de peisaj si arhitectura (interior/exterior), pentru cei care fotografiaza locatii, imobiliare, fac tururi virtuale sau chiar astro-fotografie. Dar, desi e un obiectiv pe care cu siguranta multi si-l vor dori, din pacate anuntul de azi nu ne spune nimic despre pretul sau disponibilitatea noului obiectiv si nici cat va costa inlocuirea parasolarului.

Sigma 12-24mm f/2.8 ART cu parasolarul circular
Sigma 14-24mm f/2.8 ART cu parasolarul circular

Leave a Reply