Sigma a lansat astazi noul obiectiv din seria ART cu focala 14-24mm si deschidere maxima a diafragmei f/2.8. Proiectat pentru a putea fi folosit si pe aparate foto cu senzori de inalta rezolutie (50MPx si mai mult), noul obiectiv va fi disponibil in trei variante, cu montura Canon, Nikon si Sigma. Pretul si disponibilitatea sa vor fi anuntate la o data ulterioara. 

Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ART, pe numele sau complet, are o formula optica formata din 17 elemente dispuse in 11 grupuri. Sigma se asigura ca va oferi cea mai buna calitate optica posibila, cu distorsiuni minime (sub 1% focalizat la infinit), „strecurand” in blocul optic 3 elemente de tip FLD, 3 SLD si o lentila asferica. Obiectivul va focaliza de la 24mm la infinit cu un factor de marire maxim 0.18x. Cantareste 1150g si are un diametru de 9.6cm si o lungime de 13.5cm. Sistemul de focalizare este pus in miscare de un motor Ultrasonic, iar obiectivul nu include un sistem de stabilizare optica. Diafragma este alcatuita din 9 lamele circulare.

Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ART va fi disponibil pentru montura Canon EF, Nikon FX si Sigma, iar la Canon va fi compatibil inclusiv cu functia de corectare automata a distorsiunilor si a vignetarii din meniul aparatelor.

Un aspect interensat: desi obiectivul vine standard cu un parasolar tip „lalea”, Sigma a anuntat ca va oferi posibilitatea inlocuirii acestuia cu unul circular normal, pentru acei fotografi care vor sa foloseasca obiectivul in proiecte VR. 

Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ART va fi un obiectiv ideal pentru fotografie de peisaj si arhitectura (interior/exterior), pentru cei care fotografiaza locatii, imobiliare, fac tururi virtuale sau chiar astro-fotografie. Dar, desi e un obiectiv pe care cu siguranta multi si-l vor dori, din pacate anuntul de azi nu ne spune nimic despre pretul sau disponibilitatea noului obiectiv si nici cat va costa inlocuirea parasolarului.

Sigma 12-24mm f/2.8 ART cu parasolarul circular
Sigma 14-24mm f/2.8 ART cu parasolarul circular