Manfrotto lanseaza produse pe banda rulanta, as putea spune. Daca acum doua zile va prezentam noua gama de genti Manfrotto Windsor, acum italienii ne inspira cu doua trepiede concepute special pentru cei care obisnuiesc sa filmeze (sau sa se filmeze!) si sa publica rapid creatiile lor video pe retelele de socializare. Vloggeri, da, la voi ma refer! Manfrotto BeFree LIVE si noul kit Manfrotto 290LTA cu cap video fluid sunt doua produse proiectate special pentru cei care fimeaza cu DSLR-ul sau aparatul lor foto mirrorless.

Manfrotto BeFree Live
Manfrotto BeFree Live

Manfrotto BeFree Live este derivat din conceptul BeFree (trepied pe care l-am testat aici) si care vine cu un cap de panoramare fluid, conceput special pentru a facilita inregistrarea secventelor video line. Dimensiunile compacte si greutatea redusa, care l-au propulsat pe BeFree in topul preferintelor mele cand vine vorba de trepied pentru calatorii se pastreaza, diferenta principala fiind data de capul cu miscare fluida.

Manfrotto BeFree Live
Manfrotto BeFree Live

Kitul Manfrotto BeFree Live are o greutate proprie de doar 1,8KG si poate sustine un aparat de pana la 4KG, la o inaltime maxima fata de sol de 1,51m. Capul cu miscare fluida permite rotirea panoramica in jurul axei sale si tilt frontal (-90°/+65°), adica suficient pentru orice videograf entuziast.

Manfrotto BeFree Live costa putin peste 1.000 de Lei si va fi disponibil, in curand, si in Romania. Detalii aici.

Manfrotto 290LTA cu capul video fluid BeFree
Manfrotto 290LTA cu capul video fluid BeFree

Al doilea trepied lansat acum, Manfrotto 290LTA, este un kit care are la baza picioarele de trepied din gama Manfrotto 290, la care se adauga acelasi cap fluid ca si la BeFree Live, cu aceleasi caracteristici, diferenta principala fiind stabilitatea mai mare asigurata de trepiedul din seria 290, greutatea mai mare suportata, care il face mai potrivit pentru cei care filmeaza cu un DSLR de dimensiuni medii, toate in detrimentul portabilitatii, 290LTA fiind ceva mai mare si mai greu decat BeFree Live.

Manfrotto 290LTA, kit complet cu tot cu capul video fluid, costa aproximativ 799 Lei si se gaseste deja in Romania, aici.

Eu am avut ocazia sa testez ambele sisteme, in speta atat trepiedele din gama BeFree cat si seria 290. Asadar, pot sa va spun ca daca prioritatea numarul unu este portabilitatea, atunci BeFree este alegerea ideala. Daca, in schimb, nu va deranjeaza un trepied mai mare si mai greu, dar aveti de gand sa il utilizati montand pe el un aparat DSLR mai voluminos, atunci seria 290 este pentru voi. Ramane sa vad, acum, cum se prezinta si noul cap video.

Revin cu vesti. 🙂