Manfrotto a adus in Romania noul accesoriu dedicat fotografilor si celor care filmeaza cu DSLR-ul: Manfrotto Digital Director. Conceput ca un dock pentru iPad, Digital Director creeaza o conexiune intre aparatul de fotografiat si tableta si permite atat controlul de la distanta cat si vizualizarea, prelucrarea si transferul rapid al fotografiilor si al filmelor cu ajutorul acesteia. Manfrotto Digital Director integreaza un procesor propriu ARM Cortex A8 de 600MHz si vine „la pachet” cu o aplicatie certificata Apple ce asigura compatibilitatea cu aparatele DSLR Canon si Nikon, pentru setarea parametrilor si controlul cu precizie al camerei.

Manfrotto Digital Director - Workflow Management Processor
Manfrotto Digital Director – Workflow Management Processor

Manfrotto Digital Director – Workflow Management Processor, pe numele sau complet, reprezinta o solutie tehnica utila atat pentru fotografi dar mai ales pentru cei care utilizeaza aparatul DSLR pentru filmare. Atat aplicatia cat si dispozitivul hardware ce se conecteaza la aparat si tableta au fost optimizate de Manfrotto pentru a asigura o conexiune stabila si fara intreruperi, pentru ca operatorul sa se poata concentra asupra lucrului.

Cum functioneaza Digital Director puteti vedea pe scurt in clipul de prezentare de mai jos:

Docking station-ul este compatibil cu tabletele iPad AIr si iPad Air 2 si se conecteaza la aparatul foto cu ajutorul unui cablu USB cu o lungime de 10m. Da, deocamdata conexiunea se face doar prin cablu, nu si prin Wi-Fi, cum ar fi fost ideal pentru o libertate de miscare mai mare. Sa speram ca in viitor Manfrotto va dezvolta si o varianta Wi-Fi a modulului Digital Director. Docking stationul este alimentat de la baterii/acumulatori de tip AA sau de la un adaptor AC inclus in pachet (care asigura si incarcarea tabletei simultan cu utilizarea dock-ului).

Manfrotto Digital Director
Manfrotto Digital Director

Manfrotto Digital Director functioneaza cu ajutorul unei aplicatii pe care o primesc gratuit toti cei care achizitioneaza docking stationul Manfrotto. Aplicatia poate fi descarcata din Apple Store si permite, printre altele, controlul camerei de la distanta, setarea tuturor parametrilor de expunere si de imagine cat si transferul fotografiilor la distanta, atat prin FTP cat si direct pe email sau pe retelele sociale.

Aplicatia dedicata pentru Digital Director ofera:

 • Control in timp real al parametrilor aparatului: Timp de expunere, ISO, Diafragma, Focus, WB, Camera Drive Modes etc
 • Declansare de la distanta prin interpediul iPad-ului.
 • Monitorizare in timp real printr-o conexiune stabila intre cele doua device-uri.
 • Descarcarea rapida a imaginilor realizate cu DSLR-ul, in IPad.
 • Vizualizarea fotografiilor direct pe IPad, redate in high resolution pe ecranul mare.
 • Editarea fotografiilor direct pe iPad: contrast, luminozitate, crop, etc.
 • Organizarea imaginilor in albume.
 • Transferul si distribuirea fotografiilor:
  • Prin FTP
  • Prin E-mail.
  • In retele de socializare( Facebook, Twitter, etc.)

Manfrotto Digital Director este deja disponibil in Romania. Detalii si pret aici.

Libertate absoluta cu noul Manfrotto Digital Director
Libertate absoluta cu noul Manfrotto Digital Director