Canon a anuntat astazi atingerea unui nou prag in productia de obiective din gama EF: obiectivul cu numarul 110 milioane a iesit de pe linia de productie! Este vorba despre un obiectiv zoom grandangular din seria L – Canon 11-24mm f/4L USM – pe care l-am testat si noi aici, la Clubul Foto, acum cateva luni!

Canon EF 11-24mm f/4L USM
Canon EF 11-24mm f/4L USM

Seria de obiective Canon EF a fost lansat in anul 1987 odata cu aparitia primelor camere Canon cu montura noua. De atunci si pana acum, cererea globala pentru obiective Canon a continuat sa creasca, compania inaugurand alte trei linii de productie in trei fabrici distincte, complementare uzinei din Utsunomiya (Japonia), acolo unde au fost fabricate primele obiective din serie.

Lansat in luna Februarie, obiectivul Canon 11-24mm f/4L USM are o distanta focala minima de doar 11mm, fiind in acest moment obiecitvul cu cel mai mare unghi de cuprindere rectiliniar compatibil cu aparatele foto cu senzor Full Frame de pe piata. Are o formula optica noua, ce include trei lentile asferice pentru imagini de calitate cu distorsiuni minime. Este obiectivul cu numarul 110 milioane si totodata obiectivul cu numarul 71 in gama actuala de lentile disponibile in portofoliul companiei nipone (incluzand aici si obiecitvele Canon EF Cinema destinate cinematografiei digitale).

Iata mai jos cateva imagini trase cu obiectivul Canon 11-24mm f/4 L, cadre preluate din review-ul nostru complet: