Tocmai am descoperit poate cea mai potrivita camera foto pentru calatorii si vacante: Narrative Clip 2. Ajunsa la versiunea a doua, camera (un „action cam” de fapt) este mai compacta decat un pachet de chibrituri si se ataseaza usor la gulerul camasii, pe o sapca, pe ghidonul bicicletei sau pe rucsac. Inregistreaza scurte secvente video Full HD, automat, folosind receptorul GPS integrat pentru a marca locatia exacta, conexiunea Wi-Fi pentru a transfera secventele video in cloud si Bluetooth pentru a comunica cu smartphoneul tau. O camera video cat se poate de „personala”, care inregistreaza locurile prin care calatoresti dintr-o perspectiva unica – „first person view”, daca putem spune asa.

Narrative Clip 2
Narrative Clip 2

Narrative Clip 2World’s most wearable camera – inca nu a ajuns pe piata, dar va putea fi achizitionata incepand cu luna octombrie la un pret de aproximativ 199 USD. Un pret OK pentru o camera video Full HD, cu 8GB memorie interna, acumulator ce ii ofera o autonomie de 30 de ore si – cel mai important – foarte foarte versatila. Cand ai o poveste de spus din locurile in care calatoresti, o astfel de camera te ajuta, din multe puncte de vedere (aviz travel-bloggerilor 😉 ). Sigur, poate fi comparata cu un GoPro, dar datorita dimensiunilor mai compacte si a designului minimalist nu atrage deloc atentia. Ceea ce este de dorit uneori, atunci cand vrei sa faci un videoreportaj autentic de la fata locului!

Narrative Clip 2 pastreaza functionalitatea primei versiuni – inregistrand cate o fotografie la fiecare 5 secunde (doar ca acum rezolutia a crescut de la 5 la 8 megapixeli) dar permite si inregistrarea unor scurte secvente video, la rezolutie 1080p Full HD, prin dubla-atingere a carcasei camerei. Astfel, aventura voastra este documentata nu doar prin imagini statice (care pot fi oricand transformate intr-un timelapse, normal) dar si printr-o succesiune de secvente video, fiecare cu lungimea maxima de cate 10 secunde. Este aceasta o limitare importanta? Da si nu, depinde din ce punct de vedere privim lucrurile. Rezultatul, dupa cum se poate vedea si in videoclipul de mai jos, poate fi spectaculos.

Narrative Clip 2 - World's most wearable camera
Narrative Clip 2 – World’s most wearable camera

Acum nu pot sa nu ma gandesc la cele trei saptamani petrecute in Grecia, in aventura #MovedToGreece (foto pe Instagram si pe Facebook si detalii pe blogul TravelLife si TravelWithaSmile ) si cum ar fi fost ea inregistrata cu o camera ca Narrative Clip 2. Asadar abia astept sa o testez in urmatoarele aventuri!

Pana atunci insa, puteti afla mai multe detalii despre camera de pe siteul lor (unde puteti plasa un pre-order beneficiand de un discount) sau va puteti inchipui aventura voastra filmata ca in videoclipul de mai jos:

Narrative Clip 2 – specificatii tehnice pe scurt:

  • Action-cam compact
  • Senzor de 8Mpx
  • Obiectiv cu unghi de cuprindere de 90°
  • Inregistrare video Full HD 1080p (secvente de cate 10 secunde)
  • Memorie interna: 8GB
  • Wi-Fi, Bluetooth si GPS integrate
  • Autonomie: 30 ore
  • Disponibila in trei variante de culori: Piano Black, Arctic White si Narrative Red