Compania ADATA Technology a anuntat astazi lansarea noilor carduri de memorie XPG si Premier Pro din seria SDXC UHS-I Speed Class 3 (U3). In comparatie cu modelul UHS-I U1, vitezele de scriere sunt mai mari cu 750%, respectiv 500%. Ambele serii de carduri asigura suport pentru standardul UHS-I U3, permitand utilizatorului sa inregistreze imagini la calitate profesionala dar si sa transfere fisiere de dimensiuni mari la viteze sporite, fara intreruperi.

Noile carduri SDXC UHS-I-U3 de la ADATA
Noile carduri SDXC UHS-I-U3 de la ADATA

Odata cu cresterea cerintelor pentru inregistrari video la calitate ridicata, rezolutia 1920 × 1080 Full HD devenita foarte populara a fost depasita rapid de noul standard 4K Ultra HD  (3840 × 2160). Inregistrarea filmelor la rezolutie ridicata presupune crearea de fisiere foarte mari ce necesita mult spatiu, fiind o provocare pentru echipamentele de stocare. Cardurile ADATA XPG si Premier Pro SDXC UHS-I U3 au fost create special pentru a intruni cerintele dispozitivelor 4K/2K si a asigura viteze extrem de ridicate de pana la 95/85 MB/s, respectiv 95/60 MB/s. In plus, cardurile SDXC UHS-I U3 sunt ideale pentru fotografia in mod burst dar si pentru filmari la rezolutii ridicate.

Noile carduri SDXC UHS-I-U3 de la ADATA
Noile carduri SDXC UHS-I-U3 de la ADATA

Potrivit SD Association, UHS-I Speed Class 3 (U3) trebuie sa sustina o viteza minima de scriere de 30MB/s si sa asigure suport de stocare optim pentru echipamente foto. Cardurile de memorie ADATA XPG si Premier Pro series SDXC sunt conforme cu standardul UHS-I U3. Cardurile ADATA SDXC UHS-I U3 trebuie sa treaca teste de calitate in conditii extreme, si beneficiaza astfel de garantie pe viata. Seria XPG este diponibila in capacitate de 64GB iar Premier Pro – 64GB si 128GB, iar preturile recomandate de producator sunt de 82 USD pentru cardul de 64GB si respectiv 113 USD pentru cel de 132GB.

Noile carduri SDXC UHS-I-U3 de la ADATA
Noile carduri SDXC UHS-I-U3 de la ADATA