Compania Dji a lansat ieri noua versiune a celui mai popular quadrocopter de pe piata. Noul Dji Phantom 3 vine acum in doua variante, Professional si Advanced si este capabil sa inregistreze video 4K gratie camerei integrate cu senzor de 12 megapixeli, are o autonomie de zbor de pana la 25 de minute, in ciuda motoarelor mai puternice si o altitudine maxima de zbor de 500m si 2000m raza de actiune a telecomenzii. In plus, vine cu un nou sistem vizual de mentinere a pozitiei de zbor, ceea ce o transforma in probabil prima drona profesionala capabila sa filmeze in conditii de sigurana si in interior, nu doar in exterior.

Dji Phantom 3 Proffesional
Dji Phantom 3 Profesional

In ciuda motoarelor mai puternice, care permit acum zborul pe o raza de 2km si o altitudine de 500m, noul Dji Phantom 3 integraza un acumulator mai performant, care ii ofera dronei o autonomie de aproximativ 25 de minute de zbor. Pentru previzualizarea in timp real a cadrelor filmate s-a renuntat la comunicarea prin Wifi si au implementat un sistem nou prin ce comunica fluxul video prin canalul de comunicatie radio al telecomenzii.

Telecomanda dronei Dji Phantom 3
Telecomanda dronei Dji Phantom 3

Astfel telecomanda comunica dronei nu doar comenzile de zbor ci receptioneaza de la aceasta si fluxul video live, incat veti putea vizualiza in permanenta pe ecranul smartphone-ului sau al tabletei conectata la telecomanda ceea ce filmeaza camera, la rezolutie HD 720p, conexiunea fiind acum mult mai stabila decat la modelul anterior, Phantom 2, care se baza pe WiFi.

Sistemul de pozitionare GPS si de zbor la punct fix a fost si el imbunatatit, drona acum zbura in pozitie fixa si in interior, acolo unde nu exista semnal GPS, datorita unui sistem de monitoarizare „vizuala” a pozitiei, similar cu cel care se regaseste pe dronele Dji Inspire 1. Pentru zborurile de exterior, Dji Phantom 3 isi preia pozitia nu doar din sistemul GPS ci comunica acum simultan si cu satelitii GLOSNASS (sistemul GPS rusesc), pentru o acuratete mai buna si o pozitionare mai exacta.

Dji Phantom 3 comunica acum-si cu sistemul GPS dar s cu GLOSNASS
Dji Phantom 3 comunica acum-si cu sistemul GPS dar s cu GLOSNASS

Noua drona Dji Phantom 3 va fi disponibila comercial in doua variante: Professional – care include o camera video 4K (30p) cu stabilizator gimball integrat si Advanced, care filmeaza la rezolutie Full HD 1080 60p, ambele cu senzori de 12 megapixeli. Pretul pentru varianta Professional va fi de aproximativ 1200 de Euro, in timp ce varianta standard va costa putin sub 1000 de Euro. In Romania dronele Dji Phantom se gasesc aici.

Specificatii tehnice pe scurt:

 • Tip: Quadrocopter (drona cu 4 motoare)
 • Autonomie: aprox. 25 minute
 • Raza de zbor: 2km
 • Altitudine maxima: 500m
 • Sistem de pozitionare: GPS + GLOSNASS
 • Camera: 12Mpx Sony EXMOR (CMOS)
 • Rezolutie foto: 12 Mpx
 • Rezolutie video 4K 30fps / 1080 Full HD 60fps
 • Versiuni: Professional (4K) / Advanced (Full HD)
 • Sistem de stabilizare: Gimball pe 3 axe
 • Pret: aprox. 1200 Euro Professional / 1000 Euro Advanced

Citeste si: Dronele ar putea fi interzise in Romania.

 

 

1 COMENTARIU

 1. Practic partea de transmisie video este facute de DJI Lightbridge care este integrat in radiocomanda exact ca la DJI Inspire 1. Acumulatorul nu cred ca este mai mare, din cate am vazut este exact ca cel de la Phantom 2.

Comments are closed.