Dupa ce au revolutionat practic piata quadrocopterelor, lansand seria accesibila DJi Phantom, compania asiatica prezinta acum cel mai nou model din portofoliul sau: DJi Inspire 1. Este un quadrocopter de generatie noua, dotat cu brate mobile si camera capabila foto/video sa inregistreze imagini sttice la o rezolutie de 12 megapixeli si filme 4K la 30fps.

Dji Inspire 1
Dji Inspire 1

Modelul prezinta o serie de caracteristici care il scot in evidenta in fata seriei Phantom cu care ne-am obisnuit pana acum: imediat dupa decolare bratele se ridica, lasand camerei video campul neobstructionat, putand filma la 360º in jurul axului quadrocopterului, fara riscul de a surprinde in cadru elemente ale dronei. In plus, camera este stabilizata de un gimball reproiectat si are un sistem de control independent de al dronei, facand posibila filmarea din orice unghi, cu doi operatori (‘pilot’ si cameraman).

Dji Inpire 1 cu bratele coborate, pentru aterizare
Dji Inpire 1 cu bratele coborate, pentru aterizare

Camera montata pe noul Dji Inspire 1 are un obiectiv cu distanta focala de 20mm si diafragma maxima f/2.8. Obiectivul are o formula optica formata din 9 elemente dispuse in 9 grupe, din care un element este asferic. Senzorul este de tip SONY EXMOR CMOS de 12 megapixeli, care poate inregistra atat imagini in format JPEG cat si Adobe DNG.

Telecomanda Dji Inspire 1
Telecomanda Dji Inspire 1

Drona poate fi comandata de la distanta utilizand una sau doua telecomenzi. In varianta de control dual, una din telecomenzi actioneaza camera video in timp real, afisand pe ecranul tabletei atasate controllerului imaginea inregistrata de camera. Astfel, pentru precizie sporita si inegistrari mai bune, cu Dji Inspire 1 pot lucra simultan doi operatori: un pilot si un cameraman.

Dji Inspire 1 cantareste 2935g si are o viteza de deplasare orizontala de 22m/s, in conditii astmosferice normale, fara vant. Poate urca cu 5m pe secunda iar la coborare dezvolta o viteza maxima de 4m/s. Veti putea pilota noua drona la o altitudine maxima de 4800m, beneficiand de o autonomie maxima de zbor de 18 minute, gratie acumulatorului reproiectat.

Noul Dji Inpire 1 va fi comercializat la un pret de aproximativ 2800 Euro in varianta cu o singura telecomanda sau 3300 Euro cu doua telecomenzi (una pentru controlul camerei video), incluzand in pachet si camera video 4K.