Sony a lansat in aceasta seara noua gama de laptopuri Vaio si primul sau ultrabook. Principalele caracteristici cu care se lauda noile modele sunt: performante imbunatatite datorita celei mai noi generatii de procesoare Intel, ecrane cu rezolutie Full HD si IPS pe modelele de varf din seria S si Z, noul trackpad multi-touch (fara butoane), iesirea din stand-by in maxim 3 secunde si posibilitatea de a incarca un telefon mobil sau alt gadget pe USB chiar si atunci cand laptopul este inchis.

Primul ultrabook Sony Vaio
Sony Vaio T13: Primul ultrabook Sony

Am vazut astazi si primul Ultrabook Sony, modelul Vaio SVT13111, cu procesor Intel I3, ecran de 13 inch si HDD de 320 GB plus un SSD hibrid de 32 GB pentru performante sporite. Ecranul LCD are o rezolutie de 1366 x 768 iar memoria este de 4GB. In Romania, Sony Ultrabook SVT13111 are un pret de 3.499 Lei se se gaseste aici.

Sony Vaio S1511
Sony Vaio S1511

Ultrabook-ul are dimensiuni compacte si e foarte portabil, dar nu e pentru mine. In locul lui as alege o tableta. 🙂 Mi-au placut, in schimb, doua modele din gama de varf, Sony Vaio 1511V9E si Sony Vaio E1711X1E. Primul pentru design si pentru ecranul Full HD iar al doilea pentru performantele de varf, care il recomanda pentru prelucrare foto/video. Ambele au ecrane Full HD, procesoare de ultima generatie i7, 8GB RAM si placi video cu memorie dedicata de pana la 2GB. Modelul din seria E este dotat cu un ecran mat, fiind o alegere mai buna pentru fotografi. Abia astept sa pot testa unul dintre ele pentru prelucrare foto si video!

Sony Vaio E1711
Sony Vaio E1711

Tot astazi am vazut si noua serie de laptopuri Sony Vaio Z, care ofera performante de desktop intr-un laptop care are doar 17mm grosime si o greutate sub 1,2KG. Sunt echipate cu SSD-uri RAID si a treia generatie de procesoare Intel Quad-Core.

Sony Vaio Z
Sony Vaio Z

Modelele din gama de varf (E si Z) vor fi disponibile in magazinele autorizate Sony la sfarsitul acestei luni. Am inteles ca preturile vor fi asemanatoare cu cele ale modelelor precedente.

Mai multe fotografii de la evenimentul de astazi, mai jos. Click pe poze pentru zoom.

Leave a Reply