si Olympus fac o treaba foarte buna in segmentul , oferind o gama foarte larga de obiective pentru aparatele mirrorless. Gama actuala cuprinde peste 40 de obiective iar incepand de astazi un nou flasghip de la Panasonic se adauga pe lista de optiuni. Compania nipona a prezentat obiectivul de 15mm si diafragma f/1.7 realizat impreuna cu , pe numele sau complet Panasonic-Leica DG 15mm f/1.7 ASPH.

Panasonic Leica 15mm f/1.7
Panasonic Leica 15mm f/1.7

Obiectivul ofera o distanta focala echivalenta de 30mm atunci cand este montat pe un aparat cu senzor micro 4/3, are o formula optica compusa din 9 elemente dispuse in 7 grupe, din care 3 elemente sunt asferice si poate focaliza de la 25cm la infinit. Obiectivul va fi comercializat atat de sine statator dar si in kit cu aparatul Panasonic Lumix GM-1.

Panasonic se lauda ca noul obiectiv are un motor de focus mai rapid, potrivit pentru a face echipa buna alaturi de functia de fotografiere in rafala a lui GM1, cu pana la 240 de cadre pe secunda. Asta trebuie neaparat testat! 😉

Obiectivul este construit din metal, inclusiv parasolarul, fiind potrivit pentru utilizare indelungata in aproape orice conditii.

Deocamdata nu avem informatii despre pretul sau disponibilitatea noului Panasonic Leica 15mm f/1.7 in .

Leave a Reply